Øksemannen er ikke i stand til å avhøres

29-åringen som lørdag ettermiddag ble skutt i foten ved Valbergtårnet, er fortsatt på sykehus.

Publisert: Publisert:

Både politiet og Spesialenheten for politisaker etterforsker saken hvor en 29 år gammel mann er siktet for trusler. Siktede er foreløpig ikke i stand til å la seg avhøre. Foto: Anders Minge

  • Cornelius Munkvik
    Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Politiet valgte å bevæpne seg da de rykket etter å ha mottatt meldinger om en truende person med en våpenlignende gjenstand i Stavanger sentrum. Da politiet kom til stedet, skal mannen ha gått mot dem med det som viste seg å være en øks.

Les også

Politiet var i kontakt med øksemannen dagen før han ble skutt

Les også

Kvinne advarte mot øksemannen flere ganger

En av politibetjentene avfyrte da et skudd som traff 29-åringen i leggen. Mannen som ble truffet er nå siktet for trusler mot offentlig tjenesteperson.

Siktedes forsvarer, advokat Anne Kroken i Advokatfirmaet Torstrup, understreker at det viktigste er at klientens helse blir ivaretatt og at han blir fullt restituert etter skuddskaden.

Opereret etter skuddskaden

Siktede ble operert ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) søndag. I en pressemelding fra sykehuset beskrives pasienten som lettere skadet. Hans tilstand skal være stabil.

Onsdag formiddag opplyser Kroken til Aftenbladet at hun nå har fått snakke med sin klient.

– Han er operert flere ganger nå, men behandlingen er ennå ikke avsluttet.

Ifølge Kroken er mannen ennå ikke avhørt.

– Han er fortsatt under medisinsk behandling og i sterke smerter. Det er min oppfatning at det ikke er tilrådelig at han avhøres nå, sier Kroken til Aftenbladet.

– Har dere fått noen indikasjoner på hvor raskt dette kan skje?

– Nei, her er vi prisgitt legene. Per i dag er det uaktuelt, sier Kroken.

Lettere skadet

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet om episoden og har allerede startet sin etterforskning blant annet ved å avhøre vitner. I denne saken har 29-åringen status som fornærmede.

– Jeg har fått beskjed om at også spesialenheten vil snakke med min klient, men dette må også vente, sier Kroken til Aftenbladet.

Løslatt fra varetekt

29-åringen har vært under politiets varetekt mens han har vært innlagt på SUS. Etter tre dager i varetekt må siktede, etter norsk lov fremstilles for varetektsfengsling eller løslates.

– Siktede er fortsatt under medisinsk behandling og det har ikke vært mulig å fremstille han for varetekt. Han er derfor løslatt, sier jourhavende jurist, Marita Hagen til Aftenbladet.

– Vi avventer nå hvem som vil ta hånd om han vider, om det er helse eller oss, sier Hagen.

– Har dere fått noen indikasjoner på hvor raskt dere kan avhøre mannen?

– Nei, her avventer vi sykehuset, sier Hagen

34-åringen er tidligere straffet og han har også tidligere blitt pågrepet av politiet på grunn av bæring av øks. Senest skjedde dette på Eiganes gravlund 25. mars.

Publisert:

Les også

  1. Her skyter politiet i Rogaland for andre gang på ett år

  2. Truet med øks - ble skutt i foten av politiet

  3. Mann med øks pågrepet på Eiganes gravlund

  1. Etterforskning
  2. Stavanger
  3. Politiet