Forbered deg på en varm pinsehelg: - Fra torsdag av kommer sommeren til Rogaland

Til helgen er det bare å finne frem solkremen når gradestokken stiger opp mot 20 grader. Og denne gangen slipper vi vind!

Til helgen kan du trygt planlegge uteaktivteter og glede deg til fint vær. Her fra en annen solskinnsdag i Luravika i Sandnes.
  • Lone Sætre
    Journalist
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– Uken startet litt grå og grumsete, men fra torsdag av kommer sommeren til Rogaland. Det varer til minst tirsdag i neste uke, sier vakthavende meteorolog Siri Wiberg ved Meteorologisk institutt.

På Yr.no sitt langtidsvarselet for Rogaland er det faktisk ikke meldt en eneste dråpe nedbør de neste ti dagene. Om det ikke er rekord, er det i hvert fall ikke så veldig langt unna. Inn mot helgen vil temperaturen også stige noen grader. Dermed ser pinsehelgen ut til å by på sommerlige dager.

Med andre ord er det bare å benytte anledningen til å pakke badebuksa og ta årets første bad.

Langtidsvarselet for Sør-Rogaland er til å smile av.

Stigende varme utover uken

– Det blir oppholdsvær hele pinsen. Det kan være at et tynt skydekke dukker opp, men høytrykket gjør at gradestokken vil stige, sier Wiberg.

Trolig vil de fineste dagene bli søndag, mandag og tirsdag. Det er likevel ingen grunn til å tro at sommeren har kommet for å bli.

– På de varmeste dagene i helgen blir det opp mot 20 grader. Men så snur det. Etter tirsdag neste uke ser luften ut til å bli kaldere igjen, avslutter meteorolog Siri Wiberg.

Snart kan du nyte varme dager i Godalen igjen. Her fra sommeren 2018.
Publisert: