Arbeidsinnvandrere kan få nasjonalt ID-kort

Både nordmenn og andre som jobber i Norge, skal få nasjonalt ID-kort. Kortet skulle vært innført for tolv år siden. Nå skal det etter planen komme neste år.

Skattedirektør Hans Christian Holte vil at utenlandske arbeidere også skal utstyres med nasjonale ID-kort. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Slik kan de nye kortene bli seende ut. Foto: Foto: Politiet / NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det første som skjer er at nordmenn skal få dette nasjonale ID-kortet, men så tenker jeg at det er viktig at prosessen ikke stopper der, sier skattedirektør Hans Christian Holte til NRK.

Han sier at det er viktig at andre som har det han beskriver som et «aktivt forhold til Norge» også får ID-kortet, for å unngå svindel. Med det mener han for eksempel folk som jobber i Norge.

Bakgrunnen for skattedirektørens uttalelser er at to russere nylig er dømt for å ha sendt inn falske ID-dokumenter for arbeiderne sine, som jobbet i Norge. De to russerne fikk elleve måneders fengsel for å ha utgitt ukrainere for å være rumenere.

– Det er fullt mulig å lage et system hvor også utlendinger som er i Norge kan få sitt ID-kort, og sørge for at det er sikkert, men at det også er en tydelig forskjell på den norske versjonen av det ID-kortet og det utenlandske, sier Holte.

Politidirektoratet, som har ansvaret for ID-kortet, skal etter planen innføre det i løpet av 2020. De skulle vært innført i 2007.

Publisert:
  1. Jobb
  2. Arbeidsinnvandring

Mest lest akkurat nå

  1. Denne gaven tar helt av: – Dette er all time high. Vi har aldri sett slike tall

  2. Da Tomas (14) landet i denne hoppe­gropen, ble han lam fra halsen og ned

  3. Go-Ahead kutter avganger på Jær­banen allerede fra fredag

  4. Farse har blitt Jærens mest populære lunsjrett

  5. Stygge skader overskygget solid Oilers-seier: - Det er sånt som ikke skal skje

  6. Coop møter Coop i ny bydel som kan få flere innbyggere enn hele Bjerkreim eller Hjelmeland