Sør-Vest politidistrikt får 42 nye årsverk

I løpet av 2017 blir Sør-Vest politidistrikt tildelt flere årsverk enn noe annet politidistrikt i landet. Det er politimester Hans Vik fornøyd med.

Politimester i Sør-Vest politidistrikt, Hans Vik, er strålende fornøyd med Politidirektoratets beslutning om å tildele 42 nye årsverk til politidistriktet.
 • Joachim Voll
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Jeg er veldig glad for å ha fått en så fin tildeling i år. Jeg mener at det er en klok beslutning fra Politidirektoratet. Vi har presentert en god plan for tildeling av ressurser, og de har tildelt oss disse midlene. Jeg tar det som et tegn på at politidirektoratet har tro på vårt arbeid og vår prioritering, sier politimester i Sør-Vest politidistrikt, Hans Vik.

Han forteller at de nye stillingene vil bli plassert ut i løpet av høsten. Det ser politimesteren frem til.

– Dette gir oss og enda bedre muligheter for å lykkes med nærpolitireformen, øker kapasiteten vår, og gir oss større muligheter til å treffe balansen mellom beredskap, etterforsking og forebygging.

Les også

Effektivisering av politidistriktet: Kutter tjenestesteder fra 27 til 19

– Ikke kjemperomslig budsjett

Samtidig er det ikke gratis å ansette 42 nye politimenn og -kvinner. Budsjettet, som er på rundt en milliard kroner, krever nøktern bruk, ifølge Vik.

– Der det ikke slik at dette budsjettet er kjemperomslig. Det koster å ansette 42 personer, med alt det innebærer. Men den kostnaden skal vi klare å håndtere. Når Politidirektoratet har god tro på oss, så forplikter det at vi må håndtere dette på en god måte, sier Vik.

Politi på stedet

I Rogaland har Sør-Vest politidistrikt utført et pilotprosjekt som har gått under navnet «Politi på stedet». Dette blir nå den faste måten å jobbe på, forteller politimesteren.

– I prosjektet har vi blant annet brukt mobil og nettbrett til utføre avhør med lyd og bilde på stedet. Dette prosjektet videreføres nå i Sør-Vest politidistrikt som hovedmåten å jobbe på. Dette vil også være med på å frigjøre kapasitet på etterforsking, slik at vi kan jobbe mer aktivt med ny etterforskning tidlig, og få mer tid på å jobbe med de mer omfattende sakene, sier Vik.

Det skal også etableres et mer effektivt straffesaksmottak i politidistriktet.

– Arbeidet med etterforsking skal løftes. Alle sakene skal komme inn i gjennom et straffesaksmottak som er åpent store deler av døgnet, slik at vi kan starte og ferdigstille mange flere saker enn før.

– Må ha tilstrekkelige midler

Erlend Ravndal Bjørnestad, lokallagsleder i politiets fellesforbund Sør-Vest, er fornøyd med at Sør-Vest politidistrikt får tildelt flest nye årsverk i landet.

– Politiets fellesforbund er positive til å ta imot nye medarbeidere, slik at vi kan få mer politi ut i gatene, samt mer etterforskere som kan jobbe med å løse saker. Begge er helt nødvendige for politiet, og vi trenger alltid flere.

Bjørnestad mener det er svært viktig at budsjettet må strekke til.

– Det er viktig at det nå følger tilstrekkelige midler med disse nye årsverkene. Så er spørsmålet om stillingene er fullfinansiert. Det må betales arbeidsgiveravgift og kjøpes inn utstyr. Følger det nok penger er dette en enkel prosess, men om det er for lite penger blir det problematisk, sier Bjørnestad.

Han mener at han har forklaringen på hvorfor Sør-Vest politidistrikt nå blir tildelt flest nye årsverk i landet.

– Det er basert på en fordelingsnøkkel som går ut ifra befolkning og vekst. Vi får tildelt flest årsverk til Sør-Vest politistrikt på grunn av sammenslåingen av gamle Rogaland, Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. Noen distrikter har bra med folk, mens andre har et veldig behov for folk. Det jobbes nå med å få ut mannskap slik at fordelingen blir som før. Det viktige er at det må være penger til å gjennomføre dette, sier Bjørnestad.

Les også

 1. Politiet har våpenamnesti for tredje gong

Publisert:
 1. Sør-Vest politidistrikt
 2. Hans Vik
 3. Sunnhordland
 4. Beredskap
 5. Etterforskning

Mest lest akkurat nå

 1. Forsker Gunnveig Grødeland: – Omikron kan være veien ut av pandemien

 2. Strammer inn tirsdag: – Det blir tiltak vi vil merke i hverdagen vår

 3. Frykter du ny korona­bølge? Nå kommer FHI med glad­nyhet

 4. Viking klar for Europa: 30 millioner ligger i potten

 5. 14.000 lys skaper hjemmelaget julestemning i Sandnes

 6. Regjeringen framskynder tredje dose for alle over 45