Arbeiderpartiet: - Påfallende at Høyre slapp sin måling mandag kveld

Hadia Tajik (Ap) reagerer på Høyres timing med meningsmåling.

– Tidspunktet er påfallende, sier Hadia Tajik.

 • Birgitte Flote
  Birgitte Flote
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Jeg synes det er påfallende at Høyre har sørget for å få omtale av sin egenbestilte Sentio-måling hos NTB kort tid før InFact-målingen ble kjent, sier Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet.

Høyre ble i Rogaland målt til 20,3 prosent velgeroppslutning hos InFact, som Aftenbladet nå bruker. Av Sentio Research, en måling utført på oppdrag fra Høyre, fikk partiet en oppslutning på 29,3 prosent.

 • Bakgrunn: Store sprik for Rogaland Høyre på to målinger - her er en slags forklaring.

– Visste om målingen for noen dager siden

Tajik sier Arbeiderpartiet visste om målingen fra InFact noen dager før den ble publisert, og mener derfor det er grunn til å tro at også Høyre gjorde det.

Fylkessekretær Harald Eide Ellingsen i Rogaland Høyre svarer følgende på dette i en sms:

– Vi bestilte vår måling i slutten av februar for spørring etter Høyres landsmøte og med resultatet klart 20. mars. Flere ulike målinger tatt opp på samme tidspunkt er jo bare positivt.

– Alle er vel opptatt av å ha best mulig grunnlag, så en debatt rundt metode og bakgrunnstall burde jo være bra, sier Ellingsen.

Svekker troverdigheten

Tajik mener Høyre er mer opptatt av å svekke troverdigheten til InFact når de har fått en dårlig måling, enn å snakke om saker som opptar folk i Rogaland, fremfor alt hvordan skape flere arbeidsplasser.

– Man kan få inntrykk av at det har vært viktig for Høyre å svekke tilliten til Stavanger Aftenblad og Haugesunds Avis sin partipolitisk uavhengige måling, sier hun.

– Vi registrerer at Arbeiderpartiet vil gjøre meningsmålinger til politikk. Høyre utøver en aktiv næringspolitikk hver dag gjennom regjeringens arbeid, sier Ellingsen

– Vi har pekt på at det er avvik ved alle målinger og har lagt ved både bakgrunnsdata og rådata fra vår egen måling. Så registrerer vi at Aftenbladet har gått over til en leverandør som ikke tilbyr dette fordi de finner det for tidkrevende, sier han.

Tajik tror imidlertid ikke Høyre bestilte målingen fordi de forventet å få bedre resultat.

– De har nok bestilt målingen av samme grunn som andre partier, altså fordi de ønsket å få et inntrykk av hvordan de ligger an før valget. Det i seg selv er en ærlig sak, men tidspunktet er påfallende.

Les også

 1. Meiningsmåling for Rogaland: Veljarane straffar dei borgarlege

 2. Ap og Sp kraftig fram på ny Rogalandsmåling

Publisert:
 1. Hadia Tajik
 2. Debatt
 3. Politikk
 4. Høyre (H)
 5. Arbeiderpartiet (Ap)

Mest lest akkurat nå

 1. – Jeg har den samme lykkefølelsen som de fleste sikkert har

 2. NHO ønsker flere skeive næringslivstopper som Tone og Peter

 3. El-bil under lading tok fyr

 4. Ingve Bøe: «Å vrake verstingene vil sende et tydelig signal»

 5. 19 nye smittede i de fire kommunene på Nord-Jæren

 6. Herrem forlenger med Sola: – Det er helt gull