Barneombudet og Redd barna ber alle om å spre mobbe-appen

Barneombud Anne Lindboe og Redd Barnas Kaja Hegg mener "Stopp mobbing i skolen"-appen bør spres til flest mulig elever og voksne.

Publisert: Publisert:

Jeg vil absolutt anbefale appen til barn, ungdom og foreldre som trenger råd mot mobbing i skolen, sier barneombud Anne Lindboe. Foto: Siv Dolmen

  • Asbjørn Goa
  • Elisabeth Risa
    Journalist
  • Thomas Ergo
    Journalist
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

- Jeg syns dette er å ta barn og ungdom på alvor, sier barneombud Anne Lindboe om Norges første app mot mobbing i skolen. Foto: Siv Dolmen

— Jeg håper at så mange barn og ungdommer som mulig vil dele appen med hverandre. Jeg tror vi alle kjenner noen som har vært utsatt for eller som utsettes for krenkelser og mobbing på skolen. Problemet er at vi ofte ikke vet hvilke rettigheter vi har, og hva vi kan gjøre for å få hjelpe, sier barneombud Anne Lindboe til Aftenbladet.

Aftenbladet lanserte torsdag appen "Stopp mobbing i skolen" - Norges første app med råd om hvordan elever, foreldre og foresatte kan stoppe mobbing. For å sikre at rådene og informasjonen er best mulig, har Aftenbladet innhentet innspill fra en rekke fagpersoner samt elever i Rogaland.

Last ned appen og spre den til dine venner her, hvis du har Iphone, og her, hvis du har en annen (Android) mobiltelefon . Det er gjort på noen sekunder!

Barneombudet og Redd barna er blant de som har bidratt med innspill til appen i vinter. Og de er superfornøyd med resultatet.

Viser deg rettigheter

— For det første er det ofte vanskelig for barn, ungdom og deres familier å vite hvilke rettigheter de har, og hvordan de skal gå fram for å ivareta sine rettigheter. Denne appen gir veldig og praktisk hjelp til dette. I tillegg tilbringer barn og ungdom mye tid med sine smarttelefoner. For at appen skal bli sett og brukt, tror jeg det er lurt å forsøke å nå dem på denne arenaen, sier barneombud Anne Lindboe.

Gjør som barneombud Anne Lindboe: Last ned appen nå!

— Det var fascinerende å teste appen, med alle de gode valgene den har. Den er veldig intuitiv, enkel og lett å forstå og har gode og praktiske råd. Jeg vil absolutt anbefale appen til barn, ungdom og foreldre som trenger råd mot mobbing i skolen.

- Dette er et forsøk på å nå fram til barn og ungdom med svært viktig informasjon og hjelp. Hva skal til for at forsøket skal lykkes?

- Tar ungdom på alvor

— Jeg syns dette er å ta barn og ungdom på alvor. Det er kanskje ikke tradisjonelle informasjonskampanjer og liknende som skal til for å nå de unge. De lever store deler av sitt liv på sosiale medier og på smarttelefonen sin. Kanskje er nettopp det å bruke for eksempel en app rette måten å nå de på. Vi vet at 40.000 barn utsettes for mobbing og krenkelser flere ganger i måneden. Mange barn vil kunne ha nytte av denne appen.

Også rådgiver Kaja Hegg i Redd Barna er begeistret.

Denne appen kan bli et utrolig verdifullt virkemiddel i kampen mot mobbing

— Denne appen kan bli et utrolig verdifullt virkemiddel i kampen mot mobbing. Den gir verdifull informasjon til både de som er vitne til og de som opplever mobbing. Appen inneholder også viktig informasjon til alle som jobber i skolen, sier Hegg, som nylig vant Medietilsynets Trygg bruk-pris for sin mangeårige kamp for beskyttelse av barn på nettet.

Redd Barna vil bruke appen!

— Appen har en veldig god og enkel design. Fargevalget passer til både gutter og jenter. Den er oversiktlig og lett å bruke og inneholder veldig gode råd og informasjon. Det er fint at den har en del som henvender seg til barn, og én som henvender seg til voksne. Den kan bidra til å lære barn og ungdom å si i fra, og voksne til å ta ansvar, sier Hegg.

Denne appen kan bli nyttig i Redd Barnas arbeid med å gi råd og informasjon til ungdom

— Vi trenger nye måter å nå fram til barn og ungdom på. Vi får tilbakemeldinger fra mange ungdommer at de vil ha informasjonen via en app. Appen er allemanseie blant de unge. Så dette er et smart trekk. Dette er god lavterskel-informasjon for gutter og jenter. Og vi tror informasjonsbehovet er stort. Denne appen kan derfor bli nyttig i også Redd Barnas arbeid med å gi råd og informasjon til ungdom.

Et godt eksempel på god informasjon i appen er, trekker Hegg fram, er informasjonen om hva loven sier om mobbing.

— Dette er saklig og god informasjon som ungdom og voksne trenger, sier hun.

Si din mening om appen på Aftenbladets "Stopp mobbing i skolen"-side på Facebook .

Kom gjerne også med innspill til hvordan vi kan gjøre den bedre!

LES OGSÅ:

Publisert:

Les også

  1. Her er Norges første app mot mobbing i skolen

  2. - Så lett at vi kan klage selv!

  1. Stavanger