Denne bruktbilen koster 19,9 millioner kroner

Bare den spesialbestilte lakken på denne porschen kostet over 600.000 kroner ekstra da den var ny.

Det finnes 918 av dem og alle er nummererte. Nå ligger en ute for salg på Finn.no. Foto: Privat

 • Cornelius Munkvik
  Cornelius Munkvik
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det finnes kun tre Porsche 918 Spyder i Norge. To av dem er Stavanger-registrerte og den tredje ligger nå ute for salg hos Porsche Center Stavanger. Totalt ble det produsert bare 918 eksemplarer av denne bilen og alle er nummerert. Det er en av flere grunner til at modellen bare stiger i verdi.

LES OGSÅ: Se bilskiltene fotballsupporteren sikret seg

– Da den ble lagt ut på markedet, var veiledende nypris cirka sju millioner kroner. Nå er verdien mer en doblet. De som kjøpte bilen ny, har altså gjort en god investering, sier Martin Stehl i Porsche Center Stavanger.

Stor interesse

Bilen, som nå har en prislapp på nærmer 20 millioner kroner, er den tredje av sitt slag i Norge. Også de to som allerede finnes på norske veier ble solgt av Porsche Center Stavanger – som selger flest spesial-modeller av Porsche her i landet.

Ifølge Stehl er interessen for bilen stor. Bilforhandleren har allerede flere interessenter på bilen både i Norge og i utlandet.

– Jeg regner med at den vil øke ytterligere i verdi de neste årene og det er fremdeles en god investering om man har interessen og muligheten. Verdien til en Porsche 918 Spyder er over doblet siden den var ny i 2015. Bilen vi selger nå har i tillegg alle ekstra tilvalg og er blant de dyreste som har forlatt Porsche fabrikken i Stuttgart, sier Stehl.

Mange drømmer nok å sitte bak dette rattet. Svært få har råd. Foto: Privat

Bare den spesialbestilte lakken på denne porschen kostet over 600.000 kroner ekstra da den var ny.

– Fargen består av seks forskjellige lag med farger som er lakkert på for hånd. Dette gir en spesiell chrome-effekt som er helt unik. Denne bilen er en av bare tre levert i Europa med denne fargen. Eieren valgt også å få bilen beskyttet med folie, derfor er bilen helt sort matt i dag, sier han.

Intens jakt

I Europa ligger verdien på denne bilen i dag et sted mellom 1,8 og 2 millioner euro. Man kan få de rimeligste 918 Spyder-modellene ned mot 1,4 millioner Euro, men dette er en Weisach-utgave og de er ifølge Stehl mest ettertraktet.

Les også

Porsche må tilbakekalle 30.000 dieselbiler

Les også

Hele Norge er blitt rikere. Men bare én kommune kalles fortsatt Blærum.

– Bilen vi selger nå, hentet jeg i Tyskland på bestilling fra en kunde for ett år siden. Den sto godt bevart i en stor bilsamling og ble aldri lagt ut for salg. Det var en kombinasjon av intens jakt gjennom mine kontakter i Europa og litt flaks at vi kom over denne bilen, sier Stehl.

Fargen består av seks forskjellige lag med farger som er lakkert på for hånd. Dette gir en spesiell chrome-effekt som er helt unik. Foto: Privat

– Jeg hadde egentlig funnet en annen bil som vi skulle kjøpe, men vi klarte ikke å bli helt enige med selgeren om prisen. Ved en tilfeldighet kom vi over denne bilen da jeg var på ferie i Tyskland, og da dro jeg rett til eieren som lot meg kjøpe den, fortsetter han.

Eksklusiv klubb

Om du blar opp de rundt 20 millionene får du mer enn «bare» en Porsche 918 Spyder. Ved kjøp av denne bilen blir du ifølge Stehl automatisk medlem av en Porsche 918-klubb.

– Dette er en eksklusiv klubb hvor medlemmene blir invitert med på kjøreturer rundt om i verden hvor de kan teste bilene sine i flotte omgivelser, på forskjellige testbaner. Medlemmer får også kjørekurs av Porsches egne fabrikkførere, sier Stehl.

Stehl sier videre at Porsche Center Stavanger er den eneste forhandler i Norge som har en egen sertifisert teknikker for å utføre arbeid på 918 Spyder.

Flott inni også. Foto: Privat

– Vår tekniker kom akkurat fra en ukes kurs i Stuttgart hvor han har fått opplæring til å kunne utføre all service og reparasjoner som er nødvendige på denne supersportsbilen. Tidligere måtte faktisk bilene sendes til Tyskland for at dette skulle bli gjort, sier han.

Ikke nok

Ifølge Stehl er det for tiden meget populært med Porsche. Alle de nye spesialmodellene som produseres i små opplag er det lange ventelister på å få kjøpe.

– Dessverre får vi ikke tak i nok biler i forhold til etterspørselen. Det er også med på gi bilene en ganske rask verdistigning. Se for eksempel på en Porsche 911 R. Her fikk vi bare tak i én ny bil fra Porsche i 2016 og den kostet tre millioner. Samme året skaffet jeg på bestilling til kunder to ekstra biler fra utlandet og de gikk for cirka 6,5 millioner, sier Stehl.

Bilen sto godt bevart i en stor bilsamling og den ble aldri lagt ut for salg. Foto: Privat

Publisert:
 1. Porsche
 2. Bruktbil
 3. Bil
 4. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Slik gikk det da politikerne ble orientert om brannnsaken til Berit

 2. Het budkamp om hytte ved Hellestøstranden

 3. Hardt ut mot NRK-program: Tre påstander om vekt, trening og kosthold stemmer ikke, ifølge eksperter

 4. Vi kan vel leve godt med de kroppene vi har?

 5. Hvordan blir programmet? Hvor mange gjester kan du ha? Få svar på det du lurer på om 17. mai i Sandnes og Stavanger

 6. – Samfunnet kunne vært spart for utgiften