Strømbrudd i dag morges

Et stort antall husstander på Nord-Jæren og i Ryfylke var uten strøm i korte perioder lørdag morgen da noe gikk galt med en turbin i Lysebotn.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ni år gammel

— Alle har nå fått strømmen igjen, med unntak av selve Lysebotn, sier kommunikasjonskonsulent Rolf Waldow i Lyse, noen minutter før ni lørdag morgen.

— Hva er det som har skjedd?

— Problemet oppsto i forbindelse med oppstart av turbinene i Lysebotn lørdag morgen. Alt gikk bra helt til den siste ble startet opp. Da forsvant spenningen på linjen inn til Jørpeland og videre til Tronsholen. Derfra forsynes også Ullandhaug, sier Waldow.

Lyse forsøkte først å kjøre den samme prosedyren igjen, men da man kom til dern siste turbinen, skjedde akkurat det samme som første gang. Løsningen ble da å koble om slik at strømmen i stedet går via Tonstad til abonnentene på Nord Jæren.

— Samtidig har vi sendt inn folk til Lysebotn for å finne ut hvor feilen er. Vi har en mann som bruker privatbåten sin inn fra Forsand for å komme fram fortest mulig, sier Waldow.

— Hvor mange ble berørt av strømbruddet?

— Det har vi ikke oversikten over ennå, sier Waldow.

— Når skjedde uhellet?

— Det skjedde klokken 07.29. Etter om lag en halv time da strømmen forsvant i korte perioder, hadde alle fått strømmen tilbake, da med unntak av husene i selve Lysebotn.

Publisert: