Ungdomsskolelærer kan ha forgrepet seg på fem elever

En ungdomsskolelærer på Jæren er siktet for å ha befølt to elever under 16 år. Samtidig mistenkes han for å ha befølt ytterligere tre jenter.

Publisert: Publisert:
  • • Cornelius Munkvik
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Etterforskningen er i sluttfasen. Innen kort tid vil saken sendes over til statsadvokaten, sier politiadvokat Lars Ole Berge til Aftenbladet.

Det er statsadvokaten som avgjør om det skal tas ut tiltale i saken, eller om siktelsen skal frafalles. Læreren kan ende opp med å bli tiltalt for seksuell handling mot fem jenter under 16 år.

Læreren er nå tatt ut av sin stilling.

Aftenbladet har tidligere omtalt saken. Blant annet i forbindelse med fordoblingen av antallet avhør av mindreårige og psykisk utviklingshemmede.

LES OGSÅ:

Les også

Avhørs-kø setter etterforskninger på vent

Melding fra skolen

Det var i månedsskiftet februar/mars at politiet fikk kjennskap til saken.

LES OGSÅ:

Les også

Lærer anmeldt for beføling av elever

— Vi ble kontaktet av den aktuelle skolen som hadde opplysninger som de ønsket at vi skulle undersøke. Det har vi gjort og saksopplysningene mener vi danner grunnlag for å sikte læreren for to overgrep og mistenke ham for ytterligere tre, sier Berge.

Saken sendes videre til statsadvokaten med en innstilling. Politiadvokaten ønsker ikke å si hva han innstiller på.

Beslag

Strafferammen for seksuell handling mot barn under 16 år er 3 års ubetinget fengsel. 4 av de 5 jentene politiet mistenker at læreren har befølt, er blitt avhørt.

Politiet har også gjennomført ransaking hjemme hos den siktede mannen.

— Vi har tatt beslag, men jeg ønsker ikke å si hva beslagene dreier seg om, sier Berge.

De fem jentene går ifølge politiadvokaten ikke i samme klasse.

Kan ikke kommentere

Advokatfullmektig Trine Vabø, som er de fornærmedes bistandsadvokat, skriver i en tekstmelding til Aftenbladet at hun ikke ønsker å kommentere saken før den er ferdigbehandlet hos statsadvokaten.

Mannens forsvarer, Knut O. Eldhuset, sier til Aftenbladet at han på nåværende tidspunkt ikke kan kommentere hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

Siktede er ikke den eneste læreren fra Jæren som risikerer tiltale. En annen lærer mistenkes for å ha filmet flere titalls nakne gutter i dusj og garderober.

LES OGSÅ:

Publisert:

Les også

  1. Nakne gutter filmet av lærer

  1. Jæren