Vedtatt: Den nye storkommunen skal hete Stavanger

Den nye storkommunen skal hete Stavanger, vedtok det felles kommunestyremøtet for Stavanger, Finnøy og Rennesøy mandag.

God stemning etter møtet der navnet på den nye storkommunen ble vedtatt. Fra venstre: Dagny Sunnanå Hausken (ordfører Rennesøy), fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa, Christine Sagen Helgø (ordfører Stavanger), kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og Henrik Halleland (ordfører Finnøy). Foto: Jarle Aasland

 • Eivind Aarre
  Eivind Aarre
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Både Stavanger, Finnøy og Rennesøy har tidligere vedtatt på at den nye storkommunen skal hete Stavanger, og at antall representanter i kommunestyret skal være 67.

Dette ble også vedtatt på det felles kommunestyremøtet, uten at noen tok ordet.

– Blir stor jordbrukskommune

- En historisk og viktig dag for Stavanger. Nå blir vi en stor jordbrukskommune, og en del av Ryfylke. Det ser jeg fram til, sier Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø til NRKs direktesending.

– Det er nå jobben starter, vi har en stor og viktig jobb foran oss, sier Rennesøy-ordfører Dagny Sunnanå Hausken til NRK.

– Noen utfordringer vil det bli i denne sammenslåingen, men det skal vi klare sammen, sier Finnøy-ordfører Henrik Halleland.

Sanner: - Gratulerer med dagen

– Gratulerer med dagen, var kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanners første hilsen til det felles kommunestyremøtet etter at vedtaket var fattet.

– I en ny kommune skal en ikke fortsette som før, men se på hva som skal gjøres for at livet skal bli bedre for innbyggerne i en større kommune. Dette handler om å bygge noe sammen, sa Sanner.

– Dere får en kommune med nesten alt, fra tomater på Finnøy, sauene på Rennesøy og oljen i Stavanger. Jeg ønsker gjerne å komme til Tomatfestivalen neste år, sier Sanner.

Han kunne for øvrig fortelle at det nå er et nytt forslag i Stortinget om at kommunene fritt skal kunne lage nye kommunevåpen - og at dette ikke trenger å bli godkjent av Kongen i statsråd.

To representanter møtte ikke

Mens Finnøy og Stavanger begge stilte fulltallige på møtet i Statens Hus i Stavanger, var det to representanter fra Rennesøy som ikke møtte. Totalt var det dermed 107 politikere som møtte på møtet.

 • Sandnes og Forsand skal ha sitt felles kommunestyremøte i Lysefjordsenteret tirsdag 29. august klokken 15.00.
Publisert:
 1. Kommunesammenslåing
 2. Stavanger
 3. Sandnes
 4. Rennesøy
 5. Forsand

Mest lest akkurat nå

 1. Camilla Herrems verste opplevelse: – Jeg følte meg som en sviker

 2. MC-fører kjørt til SUS etter ulykke i Sandnes

 3. Risikoen for å bli truffet av lynnedslag er liten. Likevel skjedde det med Vegar Engdal.

 4. Stavanger-kvinna er reisande lege i naud: – Eg ser på oppdraga mine utanlands som ein slags vaksinasjon mot det å ta vår velstand for gitt

 5. Cupeventyret over etter hjemmesmell: – Vi hater å tape, det svir hver gang

 6. Snøleopard i USA koronasmittet