Overfallsvoldtekten i Stavanger: Politiet gjennomfører rundspørring

STAVANGER: Politiet venter fremdeles på at flere viktige vitner skal melde seg etter at en kvinne natt til søndag anmeldte en overfallsvoldtekt i Stavanger sentrum.

Publisert: Publisert:

Etterforskningen av den anmeldte voldtekten i et smau opp fra Øvre Holmegate fortsetter med full styrke. Foto: Pål Christensen

 • Cornelius Munkvik
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Over to døgn har gått siden politiet etterlyste personer den fornærmede kvinnen sier hun var i kontakt med etter at hun i tidsrommet 02.00 og 04.00 natt til søndag ble overfalt og voldtatt i et smau opp fra Øver Holmegate i Stavanger.

LES OGSÅ: Kvinnens bistandsadvokat: - Viktig både for min klient og for samfunnet at denne saken oppklares.

Personene, to kvinner, skal ha hjulpet fornærmede bort til en taxi nedenfor De Røde Sjøhus. Politiet er svært interesserte i å komme i kontakt med disse personen blant annet fordi de kan kaste lys over hvilken rute de gikk til taxien.

- Det er litt usikkerhet knyttet til dette. Blant annet derfor vil vi gjennomføre et oppfølgingsavhør av fornærmede, sier Egil Vestvik, som er seksjonsleder for etterforskning ved Stavanger politistasjon.

Snakker med naboer

Tidligere har politiet uttalt at de er sikre på hvilken rute kvinnen har gått. Bilder fra aktuelle overvåkningskameraer er hentet inn. Nå vil politiet innhente materiale fra flere overvåkningskameraer.

Les også

Frifunnet i seks år gammel voldtektssak

Les også

Politiet jakter flere gjerningspersoner etter overfallsvoldtekt

- Har dere funnet noe av interesse på bildene og filmene dere er i besittelse av?

- Nei. Vi har ikke rukket å se gjennom mye. Så langt har vi ikke funnet noe som er av interesse i denne saken, sier Vestvik til Aftenbladet.

LES OGSÅ: 23-åring dømt for voldtekt utenfor pub

Tirsdag kveld startet politiet rundspørringen av beboere i området den anmeldte overfallsvoldtekten skjedde. Rundspørringen vil fortsette onsdag kveld.

- Arbeidet med å gjennomgå informasjonen vi har fått fra naboer har vi ikke startet ennå, sier seksjonslederen.

En enkeltsak

Politiet ønsker på nåværende tidspunkt ikke å opplyse om den fornærmede kvinnen, som er bosatt i Rogaland, hadde vært på utesteder, og i tilfellet hvilke, før overgrepet. De ønsker heller ikke å gå ut med signalementet kvinnen har gitt av de to personene som skal ha forgrepet seg på henne.

- Signalementet av de to er ganske vagt. Vi kommer ikke til å gå ut med dette onsdag. Om og når vi skal gjøre det, er blant de tingene vi kontinuerlig vurderer, sier Vestvik.

Les også

Dømt for flere overgrep mot handikappet gutt

Videre sier seksjonslederen at prøver er sendt til analyse, men at politiet foreløpig ikke vet om det er blitt sikret DNA i saken.

Vestvik understreker at politiet etterforsker den anmeldte voldtekten som en enkeltsak og peker videre på at det er lenge siden forrige overfallsvoldtekt i Stavanger.

- Vi vil ikke uroe publikum ved å komme med oppfordringer, sier Vestvik.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. I fem-seks meter høye bølger hoppet Kim (44) fra redningsskøyta til seilbåten for å redde Thore (74)

 2. Nå øker smitten i Italias suksessregion. En superspreder får skylden.

 3. Så mye større er risikoen for å bli korona-smittet dersom du reiser utenlands i sommer

 4. – Vi påførte gutten traumatiske opplevelser. Så ser vi at hendelsesforløpet ikke blir bedre, men verre.

 5. Dette er Norges mest populære hundenavn

 6. Stavanger-ekteparet opplever nå sitt livs verste mareritt. Verdier for 60 millioner forsvant

 1. Voldtekt
 2. Stavanger sentrum
 3. Etterforskning
 4. Politiet