Godeset skole får politikernes støtte: «Arbeidsforholdene er ikke tilfredsstillende», flere rom må skaffes

SKOLE: Et enstemmig oppvekststyre vedtok onsdag at arbeidsforholdene ved Godeset skole «ikke er tilfredsstillende» og at kommunen må skaffe modulbygg eller finne en annen løsning på romproblemene før høsten 2018.

Dette allrommet ved Godeset skole brukes til SFO, som i år har 150 elever. Neste skoleår vil det ifølge rektor bli 200 elever.
Publisert: Publisert:
Sissel Knutsen Hegdal (H) og Rune Askeland er leder og nestleder av kommunalstyret for oppvekst i Stavanger.
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Sissel Knutsen Hegdal (H), leder for oppvekststyret, la ikke fingrene i mellom:

– Jeg er ikke beroliget av rådmannens saksframlegg. (Rådmannen konkluderte med at skolen får klare seg med plassen den har). Jeg ble heller ikke beroliget av befaringen vår. Der var trangt, ganske kaotisk og høyt støynivå.

Hun la så fram følgende forslag til vedtak på vegne av Høyre, Venstre, KrF, Senterpartiet og Frp:

«Kommunalstyret for oppvekst vurderer arbeidsmiljøet på Godeset skole som ikke tilfredsstillende. Saken sendes over til kommunalstyret for miljø og utbygging (KMU), med vurdering av tiltak i forkant av skolestart august 2018 - eksempelvis bruk av moduler, mulig bruk av bygg som tidligere har vært benyttet til barnehage og eventuelle andre løsninger som kan sikre et forsvarlig læringsmiljø for elvene og gode arbeidsforhold for de ansatte.»

– Vi deler bekymringen. På Godeset skole er der god plass til moduler. Det beste vil være å få moduler raskt på plass i god tid før skolestart, sa Dag Mossige som sa han «ikke ville risikere at kommunen heller tar i bruk Soria Moria barnehage».

– Det viktigste er å få øke kapasiteten, intensjonen vår er det samme, påpekte nestleder Rune Askeland og Knutsen Hegdal.

Ap og Rødt stemte primært for Aps forslag, deretter stemte de for forslaget fra flertallspartiene slik at det ble enstemmig vedtatt.

– Når skolen sier at de har behov for flere rom, må vi ta det på alvor og stole på det, sa Sara N. Mauland fra Rødt.

På Godeset går det i dag rundt 300 elever, fordelt på 12 klasser. Neste år blir det rundt 360 elever og 14 klasser. I noen klasser er det 30 elever.
Publisert: