Ayla the fox er fortsatt savnet

Tamreven og Instagram-kjendisen Ayla er fortsatt savnet.

 • Andreas Askildsen
  Journalist
 • Ina Gundersen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Både jeg, folk jeg kjenner og mange ukjente har lett etter henne i helga. Jeg går gått mye i skogen, nærområdet og mellom der hun forsvant og hjemme. Jeg vet ikke om en rev finner hjem igjen, i hvert fall ikke når hun er tam og stammer fra et bur, sier Silje Elin Matnisdal.

Det var torsdag ettermiddag Ayla the fox kom bort fra eieren sin, Silje Elin Matnisdal. De to var på tur i Bjødnaliå mellom Ålgård og Undheim da Ayla ble borte.

– Terrenget er steinete og har uoversiktlig skog. Vi gikk gjennom en sving og hun sprang litt foran meg, men da jeg kom rundt svingen, var hun borte. Jeg klarte ikke å se hvor hun sprang. Vi har aldri vært der før, så hun er ikke kjent der, sier matmor.

Kjendisrev

Det var Jærbladet som først meldte at reven var kommet bort fra eieren sin.

Ayla er Instagram-kjendis og har 72.500 følgere. Matmor Silje oppdaterer instagramkontoen med bilder fra revens hverdag. Reven har også fått sin egen Youtube-kanal.

 • I vinter ble Aftenbladet med kjendisreven og matmor Silje på tur. Her kan du lese reportasjen og se video fra turen

De to har ikke vært på tur ved Bjødnaliå før, dermed vet ikke Matnisdal hvilken retning reven har tatt.

– Hun kan ha fått ferten av noe, men som regel kommer hun tilbake. Hun er tam og trekker dermed mot folk. Hun lystrer navnet sitt, sier Matnisdal.

– Det er ganske grusomt ikke å ha peiling på hvor hun er der ute. Har hun sprunget vekk? Er hun i skogen? Men ingen har sett henne, ingen har funnet hverken spor eller avføring som kan komme fra henne, sier hun.

Ingen spor etter reven

Hun har ikke fått meldinger om at noen har sett Ayla heller.

– Jeg har fått mange lykkønskninger og meldinger fra folk som skriver at de håper jeg finner henne igjen. Jeg har fått beskjed om at en har sett en rev springe over veien ved Litle Undheim, ikke så veldig langt fra skogen der hun forsvant. Men vedkommende skal bare ha sett denne reven i fem sekunder, sier hun.

Ayla er en blanding av sølvrev og rødrev. Matninsdal har hatt henne i vel et år, fra reven var fire uker gammel.

Har rosa line

Hun frykter ikke at matmangel skal bli et problem for Ayla.

– Hun er god på å fange mus og får nok tak i mat, men hun får panikk når hun ikke finner meg, sier Matnisdal.

Hun hadde en rosa line på Ayla da de kom bort fra hverandre. Om Ayla har satt seg fast i noe med lina, tror Matnisdal hun tygger av tråden.

Overfor Jærbladet ber hun folk om ikke å plukke Ayla opp om de finner henne. Da kan hun finne på å bite. Hun ber i stedet folk om å kontakte henne på telefon.

Publisert:
 1. Instagram
 2. Jærbladet
 3. Kjendis
 4. Tur

Mest lest akkurat nå

 1. Dette er ofrene etter angrepene på Kongsberg

 2. Viking slo Bryne i dramatisk skjebnekamp

 3. Disse ble drept på Kongsberg

 4. Tenåring uten førerkort krasjet i busskur

 5. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 6. – Vi kan ikke kjøpe oss mening med livet