Frp vil listeføre fattige barn

For at barn i fattige familier skal få bedre hjelp, vil Frp i Stavanger at kommunen utarbeider en liste der det står hva som gjøres for hvert enkelt barn.

Publisert: Publisert:

Barn i fattige familier skal få tettere oppfølging og alle som vil starte en arbeidsplass skal få svar innen 24 timer. Det er de to sakene Frp i Stavanger vil prioritere framover. Christian Wedler er Frps gruppeleder i Stavanger. Foto: Fredrik Refvem

 • Margunn Ueland
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

1400 barn lever i familier som mottar sosialhjelp. 840 av disse har foreldre som er langtidsmottakere av sosialhjelp.

– Skal alle de 1400 barna stå på lista?

– Det får vi komme tilbake til i samarbeid med rådmannen, men de 840 bør i alle fall være med, svarer gruppeleder Christian Wedler.

Hensikten med en slik liste, skal være tettere oppfølging, altså bedre hjelp:

– I dag har vi ikke en fullstendig oversikt over disse barna. På lista må det blant annet stå hvordan går det på skolen, om de går i barnehage eller gratis SFO, om de er med i fritidsaktiviteter, hvilken konkret plan finnes for å få disse ut av fattigdom osv. , utdyper Wedler.

Les også

Her er Stavangers 18 tiltak mot barnefattigdom

– Hvorfor tror du det vil hjelpe?

–Dagens ordninger er avhengige av foreldrene. Du må både vite om at ordningene fins, ha pc og være i stand til å søke, skal du for eksempel få støtte til at barnet ditt går på fritidsaktiviteter. Mange foreldre er ikke ressurssterke nok til å klare det. Derfor må vi lage ordninger som sikrer at barna på lista får det de trenger. Vi må ha en egen gruppe i kommunen som følger med på disse barna, som tar kontakt med skolen, sosialkontor, barnehage, helsesøster osv. Mange av disse er innvandrere. Vi må forsikre oss om at de får språkopplæringen de trenger tidlig nok.

Frp vil også at administrasjonen skal rapportere til levekårstyret og kommunalutvalget hvordan det går med barna, hvor mange nye som havner på lista og hvor mange som forhåpentligvis går ut av lista. Det skal ikke stå navn på barna på lista politikerne får.

Wedler har som mål å få dette vedtatt i høst, slik at lista og oppfølgingsprogrammet kan være operativt fra januar av.

– Er dette et innfall du har fått nå i sommer siden du ikke foreslo dette i bystyret før sommeren da barnefattigdom sto på dagsordenen?

– Jeg har faktisk jobbet med dette lenge. Jeg har brukt tid på å sette meg inn i måten vi gjør det på nå. Jeg begynte for ett år siden da jeg møtte lederne på flere NAV-kontorer. I begynnelsen av juni bad jeg levekårsjefen om å få en oppdatert og fullstendig oversikt over barnefattigdom i Stavanger. Svaret fikk jeg for to uker siden, svarer Wedler.

Les også

Ampert om barnefattigdom i Stavanger bystyre

Les også

– Det finst ingen kvikk-fiks mot barnefattigdom

Les også

Stavanger Høyre i spissen for en rekke tiltak i kampen mot barnefattigdom

Prioritet 1 og 2

Frps gruppe har blinket ut de to viktigste sakene partiet skal jobbe med fram til neste sommer. Dette er den ene. Den andre er at alle som tar kontakt med kommunen for å starte en arbeidsplass, skal få svar innen 24 timer.

– I svaret skal vedkommende få takk og hylles for at han/hun vil bidra til å skaffe byen flere arbeidsplasser og spørsmål om hva kommunen kan gjøre for å hjelpe til. Vedkommende skal også få beskjed om hvem i kommunen som følger opp saken med mail og telefonnummer. Er det en søknad som ha lenger behandling enn 24 timer, skal søkeren få beskjed om hvor lang tid det vil ta. Dette gjelder både store og små søknader. Hvis du søker om å få selge poteter på Torget, skal du få svar innen 24 timer, forklarer Wedler.

– Alt som gjelder nye arbeidsplasser skal ha forrang. Det må ikke være kommunen som gjør at planene havarerer. Det skal ikke være slik at hvis du i mars søker om å få gå i gang med Foodtrucks på torget, så har du fortsatt ikke fått svar, slår han fast.

Det skal ikke være slik at hvis du i mars søker om å få gå i gang med Foodtrucks på torget, så har du fortsatt ikke fått svar.

– Er det realistisk å tro at kommunen vil klare det?

– Ja.

Alle søknader skal listeføres, og lista skal legges fram for byens fremste politikere (kommunalutvalget) med jevne mellomrom.

– Hvis vi da ser at 50 har tatt kontakt, og tre måneder har gått, kommer vi til å følge opp. For i dette ligger en stående politisk ordre om at kommunen skal strekke seg ekstremt langt for å bidra til at de lykkes,poengterer han.

– Å skaffe flere arbeidsplasser har jo vært og er et hovedmål for flertallspartiene. Hvorfor kommer du med dette nå? Det kan se ut som et sommerutspill for å markere Frp?

– I sommer har vi fått henvendelser fra mange som ikke har fått svar. Skrekkeksempelet er de som ville gå i gang med Foodtrucks. Skal vi nå målet om 10 000 nye arbeidsplasser, må vi starte med at folk som vil starte får svar.

Begge tiltakene (svar innen 24 timer til de som vil starte nye arbeidsplasser og liste og program for fattige barn) mener Wedler kommunen må få til uten å ansette nye folk. Det skal gå ved å omdisponere dagens ressurser og jobbe annerledes.

Publisert:

Les også

 1. De sosiale forskjellene øker i Stavanger

 2. Slik skal Storhaug og Hillevåg løftes

Mest lest akkurat nå

 1. Tre nye smittetilfeller i Stavanger

 2. Viking raste etter nederlaget: – Sjokkerende

 3. Fant smitte på 344 fly i Norge. De fleste tilfellene kommer fra ett land.

 4. Svindelforsøk mot Sola kommune

 5. Tordnet etter Oilers-ydmykelse: – Det er pinlig

 6. Kan man legge det i fryseren? Eller helle kokende vann over? Her får du svar om hvordan viruset drepes i tøymunnbind.

 1. Stavanger
 2. Stavanger FrP
 3. Christian Wedler
 4. Fattigdom
 5. Arbeidsledighet