Frykter at Quart skal skifte uke

Publikum har strømmet til Kvinesdal Rock Festival i helgen. Men festivalledelsen frykter nå konkurranse fra Quart.

  • Elling Svela
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

KVINESDAL: Allerede før konsertene startet i Kvinesdal lørdag ettermiddag, kunne festivalledelsen konstatere at overskuddet var et faktum. De hadde på forhånd budsjettert med 2500 besøkende. Torsdag var om lag 3000 publikummere innenfor festivalgjerdet, mens 2500 tok turen til Øyesletta fredag.

— Vi går godt i pluss i år. Vi satser på enda flere besøkende i dag, sa festivalsjef Kjell Arne «Kelly» Aamodt til fvn.no lørdag kveld.

Bekymret

Selv om gjørme og yr preget festivaljordet lørdag, strømmet rockerne til konsertene.

— Vi har hatt så mange besøkende hittil, at litt yr i dag skader ikke, sier Aamodt.

Men festivalledelsen ser derimot med bekymring på de siste dagers uttalelser fra Quart-brakken i Kristiansand. For å hindre mer publikumssvikt, og unngå kollisjon med Roskilde, vil Quart flytte festivaluken neste år. Festivalledelsen i Kvinesdal håper ikke Quart legger seg til samme uke som Kvinesdal Rock Festival.

— Vi vil helst ha helgen for oss selv, sier Kjell Arne Aamodt og Johnny Svindland.

- Ikke krig

De tror imidlertid ikke på festivalkrig dersom Quart legger festivalen til midten av juli.

— Vi har tre dager, mens Quart vanligvis har én dag med rock. Vi tror vi kan få til et samarbeid. Publikum kan gå på rockedagen på Quart, og deretter komme til oss, sier festivalgründerne.

Samarbeidsforslaget faller i god jord hos Quart-ledelsen, som foreløpig ikke har bestemt seg for å flytte tidspunktet.

— Vi jobber nå med å sjekke ut hvilken uke som er best for booking. Vi vil uansett ikke ha samme uke som Roskilde neste år. Jeg har vært i kontakt med Kvinesdal Rock Festival tidligere, og mener det kan være spennende med et samarbeid med dem. Vi skal ikke lage noe som ødelegger, sier styreleder i Quart, Magne Aasheim Knudsen, til fvn.no.

Slitne

Så langt har ikke Kvinesdal Rock Festival merket konkurranse fra verken Hove eller Quart på booking. Men festivalen har som mål å øke både budsjettet og besøkende jevnt og trutt i årene som kommer, noe som kan føre til budrunde på de samme artistene.

— Vi er foreløpig på sidelinjen med vår egen nisje. Vi vil utvide bookingbudsjettet framover, samtidig som vi holder oss til det vi vil ha, sier Svindland.

Lørdag kveld var det en sliten festivalledelse som kunne konstatere at historiens andre rockefestival på Øyesletta var en suksess.

— Vi er slitne, men det er verdt det. Vi ser at publikum har det bra. Da har vi gjort noe riktig. Kvinesdal Rock Festival er kommet for å bli, sier pressesjef Ann Frestad.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Først løp han Norge på langs og knuste verdensrekorden. Så ble han rammet av syndromet som gjør løperen tom og trist

  2. Politiet fant usikret dynamitt, en bombe - og bazooka i kjelleren

  3. Oransje farevarsel: Svært kraftig styrtregn - vannlekkasjer flere steder

  4. Trodde han var på flukt - kjørte i 173 kilometer i timen på motorveien

  5. Røyk fra leilighet i Verven - ikke behov for evakuering

  6. Rødt-Mimir om fødekapasiteten på nye SUS: – En skandale