Glade for enstemmig vedtak om sykehjemsmat

– En gledens dag! Karl W. Sandvig (Pp) var ikke den eneste som jublet over at et samlet levekårstyre vedtok at kjøkkenet på Lervig skal styres av sykehjemmet selv, ikke av Stavanger Byggdrift.

Glade og fornøyde: Erlend Jordal (H) og Cille Ihle (H).
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Dermed føler de seg trygge på at maten vil bli laget på Lervig og servert beboerne samme dag.

Sissel Stenberg fra Frp (ved bordenden) fremmet forslaget som ble enstemmig vedtatt.

Nestleder Sissel Stenberg fremmet følgende forslag på vegne av Høyre, Frp, Venstre, KrF, Ap, Sv og Pensjonistpartiet, altså alle partiene i levekårstyret.

1. Kjøkkenet på Lervig sykehjem inngår som en integrert del av sykehjemmet og drives som en del av sykehjemmets organisasjon.

2. Kommunalstyret for Levekår viser for øvrig til vedtak i sak 21/17 Kvalitetsmelding sykehjem, hvor det bes om en sak som blant annet tar opp tidspunkt for middagsservering og andre tiltak rundt måltidene for å sikre gode spiseopplevelser og økt inntak av mat.

Les også

Stavanger vil innføre sen middag på alle sykehjem

Les også

Vedtok "storkos med storkjøkken"

Arbeiderpartiet: Fra venstre: Sahfana M. Ali, Linda S. Kruger, Kristoffer Joner.

-Aldri i tvil

Sahfana M. Ali hadde behov for å klargjøre Aps syn, siden partiet har skiftet mening:

– Jeg føler på mange måter at denne saken er ferdig diskutert i media. Men en viktig presisering fra vår side er at vi aldri har vært i tvil om maten skulle lages på Lervig. Det er en selvfølge så lenge kjøkken er bygget der. Spørsmålet har vært hvem som skal drifte kjøkkenet. Det er der vi har snudd. Første gang gikk vi inn for at Stavanger Byggdrift skulle drifte det, men etter at vi har snakket med berørte, kom vi fram til at det beste er at Lervig drifter det selv. På den måten sikrer vi at alt skjer på kjøkkenet der.

Les også

Kitty Janzon og de eldre krever nylaget sykehjemsmat

Les også

Ap snur i striden om sykehjemsmat

– Må være Lervigs ansvar

– Det innlegget skjønte jeg lite av, var reaksjonen til Erlend Jordal (H). Han siktet til at argumentene for Byggdrift-modellen, var stordriftfordeler. Og måten å få til stordriftsfordeler på, ville jo være at all eller en del av maten lages på Byggdrifts storkjøkken på Stokka.

– Noe av poenget med vedtaket er at ernæring er så viktig at det må være en del av ansvaret til Lervig sykehjem, og ikke legges til et annet sted, påpekte Inge Takle Mæstad fra KrF.

Kåre Reiten fra Høyre ( i lyseblå skjorte) er leder av levekårstyret. Ved siden sitter direktør for oppvekst og levekår Per Haarr og levekårsjef Eli Karin Fosse.

– Fantastisk bra

Leder Kåre Reiten (H) var lykkelig over at levekårstyret endte opp med et enstemmig vedtak: - Fantastisk bra! utbrøt han og partifellene Cille Ihle og Erlend Jordal smilte fra øre til øre.

Les også

Striden om sykehjemsmat: - Mat like viktig som medisin

– Gledens dag

Fornøyde var også de andre:

– Dette er en gledens dag, nå tror jeg det går veien, nå blir det nok sånn, veldig bra, sa Karl W. Sandvig fra Pensjonistpartiet.

– Jeg er enig i at dette er en gledens dag. En stund var jeg redd for at flertallet skulle gå for en annen løsning, sa Ingrid Kristine Aspli (SV).

Det hun siktet til, var at sentrale folk i Høyre og Frp (Ingeborg S. Folgerø og Leif Arne Moi Nilsen) har vært for Byggdrift-modellen. Argumentene har handlet om stordriftsfordeler og økonomi.

Les også

Helsepolitikerne kan tape striden om sykehjemsmat

Line C. Christiansen fra Venstre og Inge Takle Mæstad fra KrF.

Formannskapet bestemmer

Reiten sa at saken burde ha stoppet i levekårstyret, - det vil si at han ikke liker at saken skal videre til formannskapet.

Line C. Christiansen (Venstre) sa hun håpet at formannskapet ville vedta det samme som levekårstyret.

Sissel Stenberg fra Frp sier til Aftenbladet at hun regner med levekårstyrets forslag vil få flertall i formannskapet.

Les også

Lervig sykehjem vil ikke spare penger på mat fra storkjøkken: - Da er den saken avklart

Les også

Charles Tjessem tester sykehjemsmat

Hjemmesykepleien

Levekårstyret var også fornøyde med at hjemmesykepleien oppnår høye skår i en brukerundersøkelse:

– At det skjer i en periode der tjenestene legges om, gjør at resultatet er ekstra imponerende, påpekte Inge Takle Mæstad (KrF).

Karl W. Sandvig (Pp) hadde merket seg at «pålitelighet» (det vil si punktlighet, komme tidsnok og gi beskjed ved forsinkelser) oppnådde lavest poeng i undersøkelsen.

– Dette er viktig for folk, det er ikke kjekt å sitte hjemme og vente, sa Sandvig som håpet kommunen ville jobbe for å bedre akkurat det resultatet.

Levekårstyret vedtok også at det må gjøres mer for å få opp svarprosenten i kommende brukerundersøkelser. De ber rådmannen legge fram en sak om det.

Publisert: