Uforsvarlig sprengning i Ryfast

Mannen stod 20 meter fra sprengningen i Eiganestunnelen da en kollega avfyrte salven uten forvarsel.

Sprengningsuhellet skjedde inne i Eiganestunnelen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Uhellet skjedde 8. februar, i forbindelse med grøftesprengning i Eiganestunnelen.

I rapporten som er sendt til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) står det at mannen fikk beskjed om å gå til bilen sin for å varsle tunnelformannen om at salven var klar for avfyring. Men på veg til bilen, ble salven avfyrt da mannen stod kun 20 meter fra avfyringsbasen.

Kollegaen hadde antent lunten uten å forsikre seg om at de andre på arbeidslaget var klar, og uten å gi signal for signal.

I januar ble en mann alvorlig skadet i forbindelse med arbeid i Ryfast.

Henlagt

– DSB ser at hendelsen har potensiale for alvorlig konsekvens, og viser til viktigheten av å ha levende kvalitetssikringssystemer som virksomheten følger opp for å sikre at sprengning gjennomføres på en faglig forsvarlig og trygg måte for omgivelsen og egne arbeidstagere, sier Anne Rygh Pedersen, avdelingsdirektør for næringsliv, produkter og farlige stoffer i DSB, i en e-post til Aftenbladet.

DSB har likevel valgt å legge bort saken med følgende begrunnelse:

«Hendelsen resulterte ikke i en alvorlig konsekvens for omgivelsene eller den aktuell arbeidstager, og DSB har på bakgrunn av dette ikke prioritert å forfølge denne videre forvaltningsmessig», skriver DSB i en e-post til Aftenbladet.

Les mer:

Publisert: