Hodne og Bayan møtes i lagmannsretten

Lagmannsretten har enstemmig besluttet at Merete Hodnes får prøve saken sin på nytt.

Merete Hodne
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

– Merete Hodne uttrykker glede for at saken nå får en ny vurdering i lagmannsretten, skriver advokat Linda Ellefsen Eide i en pressemelding.

Malika Bayan uttalte etter dommen i Jæren tingrett at hun var forberedt på å stå i stormen i en ny runde om det skulle bli aktuelt.

– Bayan hadde sett frem til å bli ferdig med denne saken etter tingrettens avgjørelse, men hun er klar til å vitne i lagmannsretten. Jeg vil påpeke at hun aller helst skulle vært forut saken i første omgang, sier Bayans advokat, Sulman Hussain.

Malika Bayan

LES OGSÅ: Vi fulgte rettsaken mot Merete Hodne

Enstemmig vedtatt

I lagmannsrettens henvisningsgrunnlag heter det:

"Det er i saken ikke påstått eller idømt annen reaksjon enn bot, og anken kan derfor bare fremmes med lagmannsrettens samtykke i medhold av straffeprosessloven § 321 første ledd. Lagmannsretten finner at det foreligger særlige grunner som taler for å fremme anken. Beslutningen er enstemmig."

Følte seg forhåndsdømt

Etter dommen i tingretten uttalte Hodnes forsvarer, Ellefesen Eide, at hennes klient ikke var overrasket over tingrettens beslutning.

LES OGSÅ: - Jeg gruer meg til rettssaken

Hodne ønsker ikke uttale seg direkte til media om lagmannsrettens avgjørelse, men sier følgende gjennom sin advokat til Aftenbladet:

– Hodne var ikke overrasket over tingrettens avgjørelse ettersom hun følte seg forhåndsdømt i retten. Hodne håper lagmannsretten vil legge til grunn en korrekt juridisk vurdering av saksforholdet slik at hun blir frifunnet for forholdet.

Det er foreløpig ikke berammet et tidspunkt for behandlingen.

LES OGSÅ: Ikke nødvendigvis ny rettsrunde i Hijab-saken

Dømt i tingretten

Bryne-frisøren Merete Hodne ble i Jæren tingrett dømt til å betale en bot på 10.000 kroner. Hodne ble også dømt til å dekke sakskostnader på 5.000 kroner.

Bakgrunnen for saken er at Hodne i oktober i fjor kastet den muslimske kvinnen Malika Bayan ut av frisørsalongen.

Hendelsen oppsto da Bayan skulle undersøke hvor mye det kostet å farge håret hos frisørsalongen til Hodne.

LES OGSÅ: Malika: - Jeg er glad for dommen i hjiab-saken

En påkjenning

Malika Bayans advokat, Sulman Hussain, forteller at saken har vært en påkjenning for hans klient.

– Det har det helt klart vært. Hun har møtt på flere ubehagelige kommentarer i for eksempel sosiale medier, men hun er klar for en ny rettsrunde, sier Hussain til Aftenbladet.

LES OGSÅ: Det finst grenser for kva eit klesplagg kan bera

– Vi mener at avgjørelsen tingretten landet på var den riktige avgjørelsen. Vi forventer samme avgjørelse, selv om vi må gjennom en ny runde i lagmannsretten, sier Bayans advokat.

LES OGSÅ: Hijab-krangel i Jæren tingrett

Anken har nå sluppet gjennom til Gulating lagmannsrett og saken vil bli vurdert på nytt.

Publisert: