MI 6-crewet startet grytidlig onsdag morgen

Allerede i 06.30-tiden onsdag morgen tok det første helikopteret av fra Lauvvik med destinasjon til Lysefjorden.

Stor aktivitet på Preikestolen også onsdag. Og gjett hvem som henger i veggen under platået?
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Forberedelsene til innspilling på Preikestolen startet tidlig onsdag morgen. Sannsynligvis fordi været, ifølge meteorologer, skal bli dårligere utover dagen.

Etter planen skal de dramatiske avslutnings-scenene i Mission Impossible 6 være filmet innen utgangen av torsdag.

Tidlig onsdag morgen går helikoptrene i shuttletrafikk mellom Lauvvik og Lysefjorden.

Klokken 09.00 onsdag morgen melder en av Aftenbladets fotografer på stedet at helikoptrene går i shuttletrafikk mellom like ved ferjekaien på Lauvvik og Lysefjorden.

Hell i uhell

Da tirsdagens filminnspilling måtte avlyses på grunn av dårlig vær, hadde filmteamet allerede sikret seg noen snutter fra prøvefilmingen dagen før.

Mandag var det nemlig sol fra skyfri himmel, og filmteamet «tjuvstartet» filminnspillingen på Preikestolen, selv om de egentlig ikke skulle begynne før tirsdag. Panoramabilder av fjellmassivet og Lysefjorden innrammet i blå himmel er altså allerede sikret. Det kan vise seg å bli en styrelse. For det dårlige været tirsdag fortsetter fra vondt til verre. Onsdag blir det ikke stort bedre. Torsdag blir været enda verre, og fredag blir det også passe dårlig, skal vi tro værmeldingen.

Før opptakene startet mandag, tok skuespiller Tom Cruise seg tid til å bli fotografert sammen med produsent Christopher McQuarrie.

Kaldt og guffent

– Det kan bli ganske kaldt der oppe på Preikestolen, ja, sier vakthavende meteorolog Arnfinn Tjøstheim ved Værvarslinga for Vestlandet.

– Onsdag blir det lignende vær som det var tirsdag. Det blir ikke fullt så kraftig vind, men i stedet kommer det litt regn, sier Tjøstheim.

Utpå ettermiddagen onsdag vil vinden avta og dreie mot sørvest. Men da kommer også skydekket inn og legger seg lavt.

– Det er ikke sikkert at skyene vil legge seg helt ned på platået. Men det blir heller ikke den helt store utsikten, sier meteorologen.

Enda verre torsdag

Torsdag blir det enda verre. Da øker vinden igjen og blir kraftigere enn den var tirsdag, da filmingen måtte avlyses.

– Vinden blir kraftigere, og det blir mer regn, sier meteorolog Tjøstheim.

Helikoptertrafikken mellom Jåttåvågen og Preikestolen har vært intens i forbindelse med filminnspilling og forberedelser.

Kjøligere blir det også. Snøgrensa trekker seg ned mot 400 meter, noe som betyr at det kan bli snø og is på Preikestolen.

– Det kan også komme hagl. Det blir ikke noe supert vær, nei, sier meteorologen.

Fredag blir litt bedre. Da blåser vinden fra sørvest, men fortsatt kuling i styrke. Innimellom regn, vind, hagl og kuling, kan det imidlertid også komme gløtt av sol. Men de blir ikke mange og de varer ikke lenge.

Utstyret var på plass allerede mandag.
Les også

Sterk vind stanser Tom Cruise – dagens filminnspilling er avlyst

Les også

Tom Cruise på Preikestolen: Ny dato for filminnspillingen

Etter det Aftenbladet erfarer, er det snakk om actionfilmens dramatiske sluttscener. De fem foregående Mission Impossible-filmene er actionfilmer med spektakulære stunt. Tom Cruise har hatt hovedrollen i alle og skulespilleren er kjent for å ta stuntene sine selv. Denne gangen står stjernene Rebecca Ferguson (The Girl on the Train) og Henry Cavill (Superman) på rollelisten.

Publisert: