Bråkegjerde er avlyst

Foreldre reagerte på at Sandnes Eiendom ville gjerde inne uteområdet til de minste barna for å skjerme naboer fra barnestøy. Nå blir det ikke støygjerde. I tillegg skal 30 andre saker gjennomgås.

Mødrene Marianne Larsen, til venstre, og Inger Helen Aanestad var provosert over at kommunen ville sette opp et to meter høyt gjerde for å skjerme naboene mot støy og innsyn i Jønningheia barnehage. Nå er de glade for at de har blitt hørt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Vi har bestemt at vi ikke kommer til å bygge støygjerde i Jønningheia barnehage, sier Torbjørn Sterri, daglig leder i Sandnes Eiendom KF (Kommunalt foretak).

— Vi har gått gjennom papirene og avtalene, og vi ser at forholdene som er byggemeldt i forhold til naboene er gjennomført. Vi ser ikke at vi har krav på oss om å gjøre flere tiltak i denne saken, sier han.

Underlig saksgang

Foreldre og ansatte i Jønningheia barnehage reagerte kraftig på det de mente var slett saksbehandling. Verken støymålinger eller konsekvenser for barna var utredet før gjerde skulle føres opp. Veggen skulle på plass for å skjerme naboer for støy.

Styrer og foreldre etterlyste blant annet rømningsvei i tilfelle brann, de ville vite hvordan lysforholdene ville bli påvirket av et to meter høyt gjerde, og mente at barnas mulighet til fysisk lek ville bli begrenset.

De opplevde at hensynet til naboen som klaget på støy fra uteområdet i barnehagen, så ut til å veie tyngre enn hensynet til ungene, og de stusset på at kommunen ville bruke opp mot 350.000 kroner på et slikt tiltak.

Aftenbladet skrev om saken, og Torbjørn Sterri, som tiltrådte stillingen som daglig leder våren 2014, ba om å få tid til å gjennomgå detaljene i saken.

Les også

Setter opp to meter høyt støygjerde for å skjerme naboene fra barna i Jønningheia barnehage

Les også

- En lovnad er en lovnad

Sperringene skal bort

Det har Sandnes Eiendom KF nå gjort, og naboen er blitt varslet om at det ikke vil bli satt opp et nytt gjerde.

— Vi har gitt beskjed om at sperringene som er satt opp i forbindelse med de planlagte gravearbeidene, skal bort. Saken er avsluttet, sier Sterri.

- Hva tenker du om saksgangen i dette tilfelle?

— Det som er spesielt i denne saken, og en del andre saker, er at prosjektet har gått over så lang tid. At det tar fire til fem år å ferdigstille et prosjekt er ikke bra, mener Sterri. Han vil nå rydde opp i disse forholdene.

— Vi har 30 prosjekter vi nå skal gå gjennom og avslutte. Fra nå av skal vi ha stram fremdrift i prosjektene våre, sier han.

Bruker for lang tid

- Hvilke konsekvenser får det når prosjektene går over så lang tid?

— Det kan i verste fall fremstå uklart hvilke lovnader eller forventninger som er skapt i forhold til andre parter. Når prosjekter blir hengende igjen over så lang tid, er det verken bra for økonomien, driften, mulige reklamasjoner eller for brukerne, sier han.

- Er det gjort lignende løse avtaler andre steder?

— Det kan jeg ikke svare på. Byggeprosjektsjefen har nå grepet fatt i dette, sånn at vi får en avslutting på prosjektene sammen med kontrolleren hos oss, sier Sterri.

Les også

Bråker 0 til 3-åringer så mye at naboer må skjermes?

Fantastisk

Foreldrene i Jønningheia barnehage er svært fornøyde. Saken har fra deres ståsted fått en gledelig utgang.

— Det er fantastisk. Jeg er i første omgang veldig glad på ungene sine vegne, sier Inger Helen Aanestad, mor og medlem av samarbeidsutvalget i barnehagen.

— Det var jo bare ren flaks at vi klarte å stoppe dette kort tid før gravemaskinene kom, sier hun og forteller at engasjementet rundt saken har vært stort. - Det viser at vi må følge med og bry oss. Det er mulig å nå frem, sier hun.

Hun syns det er godt å vite at Sandnes Eiendom KF tar tak og ser på avtaler og prosesser.

— Det er viktig for tilliten til byråkrati og demokrati med en ryddig saksgang, sier Inger Helen Aanestad.

Publisert: