Værvarsleren mener at det er en god helg for å holde seg inne

55,7 millimeter nedbør på 12 timer var fasiten etter styrtregnet i Rogaland natt til fredag.

Publisert: Publisert:

Mye nedbør på kort tid førte til overvann på veiene flere steder i Rogaland fredag morgen. Her fra Eskelandsgeilen på Tasta.

Mest nedbør fikk Eik-Hove i Lund kommune, men også deler av Stavanger hadde nærmere 40 millimeter nedbør i løpet av 12 timer. Og det er mye, ifølge vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Geir Ottar Fagerlid.

LES OGSÅ:

Les også

Vær obs på overvann på veiene

Derfor var det blant annet problemer med overvann på veiene og flom i enkelte kjellere i Stavanger natt til fredag.

Litt roligere fredag kveld

Men fredag kveld får vi en liten pustepause, ifølge Fagerlid. Men deretter begynner uværet på nytt, fra natt til lørdag blir det sterkere vind og mer nedbør. I indre deler av Rogaland og Dalane tyder prognosene på 100 millimeter nedbør i løpet av 24 timer i helga.

– Det vil blåse kraftig, vi snakker om mulig liten storm på kysten og full storm i fjellet fra lørdag kveld til søndag ettermiddag. Temperaturene er på mellom 8 og 9 grader – slik at vi snakker ikke om snø selv i fjellet. Generelt vil jeg anbefale folk å holde seg unna fjellet i helga og ellers passe på værmeldingene, særlig hvis de skal ut og reise og bruke fjelloverganger og lignende. Det blir mye vær denne helga, lover Geir Otto Fagerlid.

LES OGSÅ:

Les også

Over 1000 passasjerer rammes av uvær

Første helg i desember starter med vanskelige kjøreforhold, full storm på kysten og sludd i store deler av landet.

Torsdag kveld ble det sendt ut etOBS-varselfra Meteorologisk institutt, som mer eller mindre omhandler hele landet.

Aller verst i nord

Særlig Nord-Norge kan vente seg tøffe kjøreforhold fredag. Spesielt Nord-Troms og kyst— og fjordstrøkene i Vest-Finnmark vil få vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av sterk vind, snøbyger og snøfokk.

I Skagerrak ventes det fredag vestlig full storm, men stormen vil minke utover fredag ettermiddag, mener meteorologene.

Fra fredag morgen ventes nordvest sterk storm i fjellet i Vest-Agder. Det blir vestlig full storm på kysten og en kortvarig sterk storm rundt Lindesnes. I Aust-Agder blir detkortvarig opp i vestlig liten storm på kysten fredag.

Det blir snø og temperaturer rundt null fredag morgen i Telemark, Buskerud, Vestfold, Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark. Det betyr vanskelige kjøreforhold i store deler av landet, melder NTB.

Publisert: