Gjenoppstår som «Skudenes»

Publisert: Publisert:

Foto: Jan Tore Glenjen

  • Jone Laugaland
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Etter å ha vansmektet under navn som «Ternøy», «Strilfalk», «Hinna» og «Rygerfjell» får gamle «Skudenes» nå tilbake sitt originale navn.

Den gamle, verneverdige fjordabåten har nå skiftet eier og skal snart få tilbake sitt gamle navn, «Skudenes» fra 1957. Den nye eieren, Ståle Kristoffersen fra Karmøy, tar sikte på å gi båten det gamle utseendet tilbake så langt det lar seg gjøre. Han har allerede sjekket av det gamle navnet er ledig.

L. Rødne & Sønner har drevet med turvirksomhet med den gamle «Skudenes» siden 1985 under navnet «Rygerfjell». Båten passet ikke lenger helt inn i den moderne, hurtiggående Rødne-flåten.

De første fem ukene er den gamle damen engasjert med filminnspilling på Ryfylkekaien i Stavanger. Det er filmen «Jernanger» som Pål Jackmann lager, som nå er under innspilling.

– Etter filminnspillingen skal båten få igjen sitt gamle navn og utseendet. En del turavtaler som Rødne har inngått for båten, vil også bli utført som planlagt, sier Ståle Kristoffersen som vil drive turvirksomhet med båten med utgangspunkt på Karmøy. Planen er at båten blir liggende fast på Karmøy, fortrinnsvis i Skudeneshavn.

– Riksantikvaren har gitt melding om båten er verneverdig. Det er vi veldig glad for. Båten er bygget i Haugesund for å gå mellom Karmøy og Stavanger. Hvis den hadde blitt solgt til utlandet nå, ville det vært tragisk, sier Ståle Kristoffersen som eier taubåten «Nico» fra før.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Stavanger-lege dømt for bedrageri og underslag

  2. Seks nye smittetilfeller i Stavanger

  3. Nekter å forlenge levetiden for vindturbiner hvis ikke kommunene får mer penger

  4. Forbrukerrådet mistenker at Lyse driv prisjuks

  5. Pennsylvania har mistet 600.000 industriarbeidsplasser under Trump

  6. De savnede i Frafjordheiene er funnet av frivillige letemannskaper