Investor Trond Mohn blar opp 50–60 mill. til sykehuset

Bergensinvestoren kjøper Pet MR-maskin og ny MR-maskin til sykehuset i Stavanger.

Publisert: Publisert:

Investor Trond Mohn (til venstre) kjøper nytt utstyr til Stavanger universitetssjukehus. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

 • Elisabeth Bie
  Journalist
 • Ina Gundersen
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Investor Trond Mohn betaler for ny Pet MR-maskin og ny MR-maskin til Helse Stavanger. Dette medisinsktekniske utstyret har en verdi på 50–60 millioner kroner.

Denne nyheten ble møtt med applaus da styreleder Stener Kvinnsland kunngjorde den under mandagens styremøte i Helse Stavanger.

– Dette gjør at Stavanger kan komme med i et forskningssamarbeid for utvikling av nukleærmedisin på Vestlandet, sa Kvinnsland.

Privat gave

Bergen forskningsstiftelse, som Kvinnsland også er styreleder for, har tatt et initiativ for å samarbeide med Stavanger. Mohn er donor og styremedlem i stiftelsen.

– Pengene kommer fra Trond Mohn privat. Vi er veldig takknemlig for denne sjenerøse gaven som gjør at vi utstyrsmessig kan være med. Kjøp av ny MR-maskin ligger inne i investeringsbudsjettet for 2018. En Pet MR ligger inne i langsiktige planer, men det vil koste å få den på plass. Som en del av den totale utviklingen av nytt sykehus på Ullandhaug ser jeg ikke på det som vanskelig, sier Kvinnsland.

- Fra min side er dette en naturlig viderereføring av nukleærsatsingen ved universitetssykehuset i Tromsø, St. Olav i Trondheim og Haukeland sykehus i Bergen, sier Trond Mohn til Aftenbladet.

Donert til andre sykehus

Han har tidligere donert tilsvarende til de andre universitetsykehusene langs kysten, og donasjonen betyr at SUS nå blir en del forskningssamarbeid for utvikling av nukleærmedisin.

- Der hører SUS naturlig med. Jeg har alltid hatt litt dårlig samvittighet overfor Stavanger. Men bedre sent enn aldri, sier Mohn.

– Har donasjonen noen sammenheng med Stavangers relativt ferske universitetsstatus å gjøre?

- Ja, at pengene kommer nå har noe med at kompetansenivå i Stavanger har økt, sier Mohn.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Thorbjørn Lea ble korona­smittet i mars. Slik preges han av sykdommen åtte måneder senere

 2. 65 færre ansatte i skolen: – Vi er alvorlig bekymret

 3. Haaland hyller sitt store idol: – Det er vilt. Den mannen er ikke normal

 4. Rolf Kristian Larsen med hovedrolle i filmen om alle norske katastrofers mor: «Nordsjøen»

 5. Frontkolliderte med vilje. Frifinnes for drapsforsøk for andre gang

 6. Eidsvåg gir Adam og Eva oppreisning

 1. Helse Stavanger
 2. Trond Mohn