Nå blir det asfaltering i Arboretet

Politikerne i Sandnes har fordelt 53 millioner i krisepenger fra regjeringen. Bedre parkering på Gramstad og asfaltering i Arboretet er blant tiltakene som får penger.

Publisert: Publisert:

Denne vegen gjennom deler av Arboretet og over til Melshei skal få asfalt og lys. Foto: Pål Christensen

 • Julie Teresa Olsen
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Mandag diskuterte bystyret hvordan kommunen skal bruke 53 millioner kronene fra regjeringens krisepakke.

Krisepenger fra regjeringen skal blant annet brukes til å rydde opp i de kaotiske parkeringsforholdene på Gramstad. I fjor var det mer enn 208.000 turgåere som brukte området ved Dalsnuten.

Diskusjonen i bystyret handlet om asfaltering i Arboretet.

I formannskapet foreslo nemlig flertallspartiene Ap, Frp og Sp at 2 millioner kroner av tiltakspakken skal omdisponeres og brukes til å oppgradere turveien Svilandsholen mellom Sviland og Melshei, med blant annet lys og asfaltering. Noe som blant annet bidrar til at Blinken kan legge langløpet sitt om det nye rulleskianlegget.

Latterliggjort

Det fikk blant annet MDG til å reagere kraftig, fordi partiet to uker tidligere ble latterliggjort for sitt forslag om å asfaltere turveger fra Brattebø og Kleivane. Målet var å sikre trygg sykkelvei til det nye rulleskianlegget.

– MDG ble latterliggjort for sitt forslag, men så går det to uker, og posisjonen legger frem det samme forslaget. Dette forslaget gir ikke trygg sykkelvei til den store delen av befolkningen i Sandnes, men er et forslag som vil fungere best for Blink og Tour des Fjords. MDG er ambivalent når det gjelder forslaget, men velger likevel å stemme for, siden vi er for brød og sirkus og siden dette er noe som også Arboretet ønsker, sa Kristensen.

Her gjennom deler av Arboretet går veien som skal få asfalt og lys. Foto: Google maps

KrF likte dårlig forslaget om å omprioritere pengene.

– Vi er ikke imot Blink eller Tour des Fjords, men vi spør oss om det er dette vi skal prioritere, sa Knut Reier Indrebø i KrF.

Digitalisering

Det var knyttet en viss spenning til hva Høyre kom til å stemme, siden partiet i forrige bystyremøte gikk hardt ut mot MDG som foreslo å asfaltere turstier inn i Melshei.

Andre vedtak fra bystyret i Sandnes mandag:

Les også

Dette blir neste bygg i Havneparken

– Vi vil opprettholde rådmannens forslag. Ikke fordi vi er imot forslaget til posisjonen, men fordi vi vet at det kommer nye midler. Vi synes også det er ryddig å opprettholde satsingen på digitalisering, fordi det allerede er utlyst stillinger knyttet til dette arbeidet, sa Thor Magne Seland i Høyre.

SVs Heidi Bjerga innrømmer at hun begynner å bli lei av rulleski.

– Nå er det jo ikke slik at alle i Sandnes går på rulleski. Det kan virke som det er det eneste vi skal gjøre fremover. Dessuten er det mye mer behagelig å gå på turvei som ikke er asfaltert, sa Bjerga.

Annelin Tangen i Ap presiserte at det var snakk om en kjørbar skogsveg.

Siden tiltakspakken kun kan brukes på offentlig eiendom, måtte posisjonen endre sitt forslag.

– Vi må dele finansieringen i to faser. Deler av vegen er privat grunn og derfor kan vi ikke bruke tiltakspakken her. Den delen som berører den private grunnen, blir dermed innarbeidet i årsoppgjøret, sa Pål Morten Borgli (Frp).

Mer penger

Pengene kommer fra krisepakken til regjeringen som går til kommuner på Sør- og Vestlandet med høyere arbeidsledighet enn landsgjennomsnittet. Krisepengene skal gå til vedlikehold- og rehabilitering som gir økt aktivitet i næringslivet.

Forrige uke ble det kjent at Sandnes får ytterligere 34 millioner kroner når regjeringen deler ut nye 250 millioner kroner fordelt etter oppdaterte ledighetstall.

Det er foreløpig ikke bestemt hva de nye pengene skal brukes til.

Les også:

Publisert:

Les også

 1. Rulleskianlegget fikk 600.000 til trafikksikkerhet

 2. Kutter sykkelvei-penger til rulleskianlegg

 3. Vel mye ritt og rulleski?

Mest lest akkurat nå

 1. Samferdselsdepartementet går for den røde streken på kartet

 2. Fire nye smittetilfeller i Stavanger

 3. – De kaller det tidenes funn i Norge

 4. – En helt fantastisk løsning i disse krisetider

 5. Er god for nesten 3 milli­arder: Sørlendingen har tredoblet formuen

 6. Pizzabakerens hemmelighet

 1. Sandnes