Ryfylke friluftsråd er årets friluftsråd

– En solid og verdig vinner, mener styreleder Steinar Saghaug i Friluftsrådenes Landsforbund.

Publisert: Publisert:

Prisen «Årets Friluftsråd» ble overrakt styreleder i Ryfylke Friluftsråd, Oddny Helen Turøy, og nestleder/driftssjef Ådne Ånensen av styreleder Steinar Saghaug og daglig leder Morten Dåsnes i Friluftsrådenes Landsforbund. Foto: Privat

Ryfylke friluftsråd ble 9. juni kåret til årets friluftsråd av Friluftsrådenes landsforbund. Dette skjedde under landsforbundets årsmøte i Bergen.

I begrunnelsen pekes det blant annet på vinnerens ønske om stadig forbedring, nyskaping og evne til å samarbeide. Saghaug, som er styreleder i landsforbundet trekker særlig fram jobben Ryfylke friluftsråd gjør hver dag med å plukke, samle inn, frakte og levere tonnevis av plast og annet avfall.

Les også

Tom Cruise og Mission Impossible på Preikestolen

Les også

Skal kjøre til Preikestolen, ender i Fossmork på feil side av fjorden

«Årets friluftsråd Ryfylke Friluftsråd er en verdig og solid vinner for sitt arbeid mot marin forsøpling», heter det i pressemeldingen fra landsforbundet.

Saghaug forklarer at utmerkelsen er for å markere gode tiltak i regi av friluftsrådene, og også for å lage litt fest rundt det alt arbeidet som gjøres.

I år hadde juryen fire kandidater å velge mellom Juryen hadde fire kandidater å velge mellom. Foruten Ryfylke friluftsråd var Oslo og Omland friluftsråd, Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og Finnmark Friluftsråd nominert.

Les også

– Cruise på Preikestolen vil lokke flere filmfolk

Utmerkelsen ble i år delt ut for fjortende gang. Prisen består av et diplom og 10.000 kroner.

Publisert: