Trekker seg fra alle verv

Frp-politiker Trond Birkedal, som er siktet for å ha snikfilmet en naken mann, har bedt seg fritatt fra alle verv i partiet.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ni år gammel

Det opplyser partiet i en pressemelding mandag kveld.

— FrP-politikeren som er siktet for overtredelse av straffelovens bestemmelser om ulovlig filming har i kveld bedt om fritak fra alle verv i partiet, herunder også kandidaturet på kommune- og fylkestingslisten ved høstens valg. Han har i tillegg til dette nå altså med øyeblikkelig virkning trukket seg fra alle øvrige tillitsverv lokalt og sentralt i partiet, heter det i pressemeldingen.

— Jeg har i kveld vært i kontakt med mannen, og det var i samtalen med meg at han ba om å få fritak fra alle sine verv i partiet. Han er svært lei seg for situasjonen som er oppstått og ga uttrykk for at han var opptatt av at partiet lokalt og sentralt ble minst mulig skadelidende for det som har skjedd. Han var og svært opptatt av at lokallaget nå får den nødvendige ro til å håndtere situasjonen, sier generalsekretær Geir A. Mo i FrP.

— Jeg er svært skuffet og lei meg over det som er skjedd, og vil uttrykke min sympati med de involverte, sier Mo.

Samtidig er han glad for at Birkedal gjennom sin advokat har gitt uttrykk for at han ønsker en raskest mulig etterforskning og avgjørelse i saken.

— At han nå har bedt om fritak fra sine verv og listekandidatur viser også at han innser alvoret i saken, sier Mo.

Det er styret i Stavanger Fremskrittsparti som må ta stilling til hva som skal skje med kommunevalglisten.

— Jeg har bedt dem i morgen ta stilling til hvorvidt de ønsker å avvikle et nytt nominasjonsmøte for å velge en erstatter, eller om de ønsker å levere inn listen uten hans kandidatur, sier Mo.

Publisert: