Fylkesmannen åpner for søndagsåpne dagligvarebutikker

Fylkesmannen i Rogaland har gitt dispensasjon fra helligdagsfredloven slik at Rema 1000 kan holde åpent i alle sine butikker i Rogaland i de førstkommende tre søndagene.

Rema-kjøpmann Trygg Eivind Skjelde får nå holde åpent de neste søndagene, hvis han ønsker. Her med kunde Marsel Alghusini Foto: Jon Ingemundsen

 • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 315 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Fylkesmannen mottok søknad fra Rema 1000 om å holde søndagsåpent i sine butikker i forbindelse med koronaviruset. Begrunnelsen for søknaden er at det er fornuftig å spre handelen ut over flere dager for å hindre trengsel i butikkene. I søknaden står det:

Søndagsåpne dagligvarebutikker vil være i tråd myndighetenes anbefalinger om kontaktreduserende tiltak og med smittevernsformål, gitt at det vil spre handelen utover og føre til at færre mennesker er tilstede samtidig i butikklokalene. Færre forbrukere samtidig i butikklokalet vil gi mindre nærkontakt mellom mennesker og dermed lavere smittefare og færre smittede og syke. I tillegg vil det å gi forbrukerne en ekstra handledag øke kapasiteten til å forsyne dem tilstrekkelig i en periode med sterkt økt etterspørsel.

Helsedirektoratet anbefaler

Helsedirektoratet har i en fersk uttalelse anbefalt Fylkesmennene å gi dispensasjon med følgende begrunnelse:

Ut fra smittevernhensyn vil likevel Helsedirektoratet anbefale at søndagsåpne butikker holder åpent og at tiltak som gir mulighet for avstand mellom kunder, og også mellom kunder og butikkansatte, vektlegges ved vurderingen. I tillegg bør matbutikkene oppfordres til å følge hygieneråd.

Fylkesmannen gir dispensasjon

Fylkesmannen har behandlet søknaden og gitt dispensasjon slik at Rema 1000 kan holde åpent i alle sine butikker i Rogaland de førstkommende tre søndagene (22. mars, 29. mars og 5. april). Åpningstidene er begrenset til kl. 09.00–21.00.

Vi vurderer fortløpende søknader fra andre dagligvarekjeder som ønsker å holde sine butikker søndagsåpne.

Publisert:

Korona-viruset

 1. Vil varsle alle over 18 år om vaksineplan

 2. Norge trenger gode nyheter fra andre leve­randører for å holde vaksine­målet

 3. Stavanger letter på koronatiltak fredag

 4. Vaksineringen kan bli opp mot to måneder forsinket

 5. Studie: Vaksinering av eldre først redder flest liv

 6. Vinterøvelsene i Indre Troms avlyses

 1. Korona-viruset
 2. Koronaviruset
 3. Rema 1000
 4. Søndagshandel