Fylkesmannen åpner for søndagsåpne dagligvarebutikker

Fylkesmannen i Rogaland har gitt dispensasjon fra helligdagsfredloven slik at Rema 1000 kan holde åpent i alle sine butikker i Rogaland i de førstkommende tre søndagene.

Publisert: Publisert:

Rema-kjøpmann Trygg Eivind Skjelde får nå holde åpent de neste søndagene, hvis han ønsker. Her med kunde Marsel Alghusini Foto: Jon Ingemundsen

 • Stavanger Aftenblad
iconDenne artikkelen er 110 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Fylkesmannen mottok søknad fra Rema 1000 om å holde søndagsåpent i sine butikker i forbindelse med koronaviruset. Begrunnelsen for søknaden er at det er fornuftig å spre handelen ut over flere dager for å hindre trengsel i butikkene. I søknaden står det:

Søndagsåpne dagligvarebutikker vil være i tråd myndighetenes anbefalinger om kontaktreduserende tiltak og med smittevernsformål, gitt at det vil spre handelen utover og føre til at færre mennesker er tilstede samtidig i butikklokalene. Færre forbrukere samtidig i butikklokalet vil gi mindre nærkontakt mellom mennesker og dermed lavere smittefare og færre smittede og syke. I tillegg vil det å gi forbrukerne en ekstra handledag øke kapasiteten til å forsyne dem tilstrekkelig i en periode med sterkt økt etterspørsel.

Helsedirektoratet anbefaler

Helsedirektoratet har i en fersk uttalelse anbefalt Fylkesmennene å gi dispensasjon med følgende begrunnelse:

Ut fra smittevernhensyn vil likevel Helsedirektoratet anbefale at søndagsåpne butikker holder åpent og at tiltak som gir mulighet for avstand mellom kunder, og også mellom kunder og butikkansatte, vektlegges ved vurderingen. I tillegg bør matbutikkene oppfordres til å følge hygieneråd.

Fylkesmannen gir dispensasjon

Fylkesmannen har behandlet søknaden og gitt dispensasjon slik at Rema 1000 kan holde åpent i alle sine butikker i Rogaland de førstkommende tre søndagene (22. mars, 29. mars og 5. april). Åpningstidene er begrenset til kl. 09.00–21.00.

Vi vurderer fortløpende søknader fra andre dagligvarekjeder som ønsker å holde sine butikker søndagsåpne.

Publisert:

Korona-viruset

 1. De skulle egentlig til Portugal. Nå er de i stedet med på å redde sommeren for strand­hotellet på Sola

 2. – Naturen slår tilbake

 3. Engelske puber åpnet igjen: – Jeg kunne ikke vente

 4. Lege- og sykepleierkonflikt ved intensivavdelingen på SUS: - Uryddig og utydelig

 5. Kjæresten til Donald Trumps eldste sønn koronasmittet

 6. En person innlagt med korona på SUS

 1. Korona-viruset
 2. Koronaviruset
 3. Rema 1000
 4. Søndagshandel