Venstre og Frp i heftig krangel om IS-saken

En betent ordkrig er under oppseiling mellom sentrale politikere i Venstre og Frp etter den såkalte IS-saken, der en norsk kvinne er hentet hjem fra Syria.

Publisert: Publisert:

Alle norske IS-mødre og barna deres må hentes hjem, mener Venstres Abid Raja. Det har fått sentrale politikere i Frp til å tenne på alle pluggene. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

  • NTB

Det hele startet med at Venstres Abid Raja onsdag gikk ut i mediene med budskapet om at alle norske kvinner tilknyttet IS i Syria og barna deres må hentes hjem til Norge, skriver NRK.

Det fikk fylkesleder Odd Eilert Persen i Troms og Finnmark Frp til å tenne på alle pluggene. «Raja kan ta med seg resten av Venstre og IS-barna og reise og ryke», skriver Persen i et innlegg på Facebook.

Persen lenker samtidig til et annet Facebook-innlegg fra en Frp-politiker fra Eidsvoll, der Raja kalles for islamist.

– Jeg har ikke sagt at han er islamist, men tar avstand fra at han står og inviterer alle IS-kvinner hjem. Det er helt uaktuelt å akseptere for Frp. Det er på trynet og forteller hva Frp sliter med i regjering, sier Persen til NRK.

Venstres Carl-Erik Grimstad reagerer svært sterkt på omtalen av Raja.

– Dette er så alvorlig at slike handlinger setter Abid og hans familie i fare, sier en rasende Grimstad til NRK. Han krever nå at Frp-leder Siv Jensen rydder opp i egne rekker, og at Persen beklager.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Brudd på vannledning i Sandnes

  2. Prestens datter døde - nå er han regionleder i Human-etisk forbund

  3. Viking-framtiden i det blå: Her er trenerens krav til mannen som fikset poeng mot Start

  4. Suldal kan ha satt ny iskald rekord - og nå advarer meteorologen: - Det kommer mye regn

  5. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

  6. En person pågrepet i væpnet aksjon i Sandnes