Mann pågrepet av bevæpnet politi i Stavanger - siktet for grov kroppsskade

En person ble søndag morgen kjørt til SUS etter å ha blitt stukket av en gjenstand på Storhaug. Den antatte gjerningsmannen ble arrestert av bevæpnet politi, opplyser operasjonsleder Brit Randulff.

 • Kristian Oftedal Kvendseth
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Klokken 0740 mottok operasjonssentralen en melding fra en mann i 30-årene som sa han var blitt stukket i kroppen av en gjenstand.

Hendelsen skulle ha funnet sted på en adresse på Varden på Storhaug. Syv minutter senere ble en mann i 20-årene pågrepet av bevæpnet politi. Mannen er siktet for grov kroppsskade.

Den skadde mannen er kjørt til sykehus i ambulanse og er ved bevissthet, melder politiet.

Både siktede og fornærmede vil bli forsøkt avhørt i løpet av dagen, sier jourhavende jurist, Tonje Ravndal i Sør-Vest politidistrikt.

Den pågrepne mannen var på adressen der den skadde mannen bor. 

– Vi jobber med å skaffe oss en oversikt over hendelsesforløpet, men vi har kontroll på de involverte og gjenstanden som vi tror er brukt til å stikke med, sier operasjonsleder Brit Randulff i Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet.

– Var det en relasjon mellom de to involverte?

– Ikke som vi vet på nåværende tidspunkt. Det er også for tidlig å si noe om skadeomfanget. Men den skadde mannen har vært bevisst hele tiden og er kjørt til SUS for sjekk der, opplyser Randulff.

Politiet har ingen opplysninger om at det har vært andre til stede under hendelsen. De vil videre prøve å få avklart hvorfor siktede og fornærmede har vært på samme sted.

Åstedet er søndag sperret av for videre undersøkelser.

130 straffesaker

Søndagens sak på Storhaug føyer seg inn i rekken av alvorlige hendelser knyttet til bruken av spisse gjenstander. I juni ble tre personer knivdrept i Rogaland. To ble drept på Storhaug natt til onsdag 24. juni. Det tredje knivofferet var Kjartan Slettemoen Hodne som 9. juni ble knivstukket i Haraldsgata i Haugesund. Han ble 35 år gammel.

Ytterligere to menn ble forsøkt drept med kniv eller en spiss gjenstand i Rogaland i juni. En taxisjåfør ble stukket med en spiss gjenstand på Sunde i Stavanger natt til 4. juni. Fem dager senere ble en mann i slutten av 30-årene knivstukket i Sandnes sentrum.

Begge disse sakene etterforskes som drapsforsøk.

Per 29. juni var det registrert 226 hendelser med kniv i Sør-Vest politidistrikt til nå i år. I tallene ligger bæring av kniv på offentlig sted, tvang/trusler med kniv, selvskading, drap eller knivstikking.

– De 226 hendelsene har ført til 217 politioppdrag. 52 av disse ble gitt høyeste prioritet. Av disse igjen var 14 oppdrag bistand til helsetjenesten. Dette var saker hvor det var snakk om selvskading, sier Tor Helge Stavik, som er leder for operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt.

Da står vi igjen med 38 oppdrag til nå i år som krevde umiddelbar respons og som ikke var relatert til pågående selvskading.

– Av totalt 226 politioppdrag er det til nå i år opprettet 130 nye straffesaker. Dette er omtrentlige tall, men jeg tror de beskriver status på en god nok måte, sa Stavik til Aftenbladet tidligere denne uken.

Publisert:
 1. Krim
 2. Sør-Vest politidistrikt

Mest lest akkurat nå

 1. På bursdagen sin fikk Camilla Finnesand en telefon: «Du må komme inn på sykehuset»

 2. Tannlegeinngrep var hevn fra svigerfamilie, mener fornærmet kvinne

 3. Silje trudde ho var gravid med sitt fjerde barn då smertene kom. Ein blodprøve gav svar.

 4. Ekspertene har sett på hvor sunne vegetarburgere egentlig er

 5. Amerikanere frarådes å reise til Norge

 6. Drapsforsøket i Sandnes: Siktede har tidligere truet sin kone på livet