Nettmøte: Flyplassjefen svarte om sommerferien

Det er kaos i Europas flytrafikk, og en hektisk sommer står for døren. Les hva lufthavndirektør Anette Sigmundstad svarte på lesernes spørsmål.

Lufthavndirektør Anette Sigmundstad på Stavanger lufthavn svarte leserne på nett.
Nettmøte: Flyplassjefen
 • Anette Sigmundstad
  DEL

  Takk for mange gode spørsmål - og en riktig god ferie til dere alle! Vi skal gjøre vårt for at opplevelsen på Sola blir god!

 • DEL

  Lurer på å reise til Italia i september, blir du med?

  Arve

  Fullbooka ferie dessverre - men takk for tilbudet.

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Hei, skal reise 8 juli utenlands, fly går i 6 tiden, vil å møtte opp kl 3 være tidlig nok ute, vil være sikker ser du.

  Skal mellomlande i schiphol, hvordan tror du det vil påvirke meg, skal fly videre 3 timer etter landing så har god tid i Amsterdam

  Magnus Johannessen

  Jeg tenker at det høres ut som en god plan, hvis ikke selskapet du skal reise med sier noe annet. God tur!

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Hvorfor er det KUN P-10 som kan bookes i parkeringen ?

  Per G Rønning

  I perioden 17. juni til 31. juli vil det ikke være mulig å booke parkering for noen områder. I denne perioden kan en parkere på alle områder for samme pris, for å lette utfordringene for de reisende hvis en ikke finner plass der en hadde planlagt.

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Sola har ett av de dårligste kollektivtilbudene i Norge. Å komme seg til Stavanger sentrum etter kl. 18 har vært håpløst i vår med en privat flybuss som både er dyr og har vist under COVID at gjør litt som de vil og legger ned tilbudet.

  Hva gjør dere sammen med Kolumbus for å forbedre mulighetene til å komme til flyplassen med offentlig transport? Det er en høne-og-egget problemstilling, men slik det er nå, kommer aldri antall biler til å reduseres før tilbudet utvides og forbedres.

  Karl

  Enig - og du beskriver det godt! Vi er i kontinuerlig dialog med både Kolumbus og Boreal, men dette er en vanskelig problemstilling å få fart på! Jeg lover å ikke gi opp!

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Vi har bestilt parkering på p10 i juli men betyr det at vi kan kjøre inn på feks p7 om ledig? Uten at det vil koste mer

  Camilla

  Ja, det er samme pris på alle områder nå i peak-ukene.

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Hei, vi skal til Rhodos 25.juni med tui/Norwegian. kan man sjekke inn på automater og benytte bag drop eller må man bruke innsjekkingsskranker ?

  Christin Ellingsen

  De fleste selskap har åpnet for innsjekk på automat og bagdrop.

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Hei.

  Du oppfordrer folk til å reise kollektivt. Det er bra, men Sola har jo ikke all verden til kollektivforbindelse, sammenlignet med andre store flyplasser.

  Blant annet burde Bussveien, med rute 2, gå til Sola flyplass (også pga alle de som jobber på flyplassen), i stedet for til Risavika.

  Hvordan jobber flyplassen/Avinor med å forbedre kollektivforbindelsene til Sola, slik at det blir et reelt tilbud? Helst med oppkobling mot Bussveien.

  Flybussen i dag er dyr, går for sjelden, og dekker kun få deler av byen. Det er nok en grunn til at så mange kjører bil.

  KSG

  Jeg er helt enig med deg i at det kollektive tilbudet til Sola har forbedrings potensiale! Vi er den av de store lufthavnen i Avinornettverket med lavest kollektivandel, ca 20 % (høyt sammenlignet med Stavanger sentrum som har ca 9%). Dette er en utforing vi er veldig klar over, og vi jobber sammen med Boeal og Kolumbus for å se på hva som kan gjøres. Utforingen er som du sier bussveien og progresjonen i den, men også vilje til vår regionen om å bruke kollektivt.

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Reise fra Sola til Roma med mellomlanding på Gardermoen bør gå smooth?

  Frode Johannessen

  Det vil jeg regne med - god tur!

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Hei! Er innsjekkingsautomatene tilrettelagt for å skrive ut bagasjelapp til Lufthansa eller må man stå i kø ved SAS slik det var tilfelle tidligere?

  LH-Passasjer :)

  Nå har de fleste destinasjoner åpnet for at en kan bruke innsjekkingsautomatene også for bagasjelapper - mener det gjelder også Lufthansa.

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Hvorfor er det ikke mulig å reise kollektivt fra Stavanger til flyplassen uten å måtte skifte buss underveis?

  Per Steinar Langeland

  Det er nok veldig avhengig av hvor du reiser fra, men beklageligvis er buss-skifte ofte nødvendig.

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Vi har alltid bestilt parkering på forhold på P7 el P8. Nå er det ikke mulig å bestille. Kan vi risikere å komme (langveis) fra å ikke få parkeringsplass…?

  Kristin Mong

  Nei, det skal være parkeringsplass. Nytt nå er at du kan parkere fritt på alle mark-parkering områdene, uavhengig av hvor du har bestilt for samme pris.

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Charter: Er det tilstrekkelig med 2 timers oppmøte før avgang for innsjekking av bagasje ?

  Brit Valen

  Følg de råd du får av selskapet du skal reise med, men et generelt råd er å bruke litt mer tid enn du vanligvis ville gjort.

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Vi skal til København T/R Kastrup 3. til 10. juli. Hvordan bør vi planlegge i forhold til tidsbruk ved innsjekk på henholdsvis Sola og Kastrup?

  Aina

  Hør på råd fra flyselskapene, og tenk at det er lurt å beregne litt mer tid enn du vanligvis ville gjort.

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Hvor lenge før avgang bør man være på flyplassen? (Utland - 05:30 fly)

  Sander

  Generelt råd vil være å beregne litt mer tid enn du vanligvis ville gjort - og forhold deg til det som gis av råd fra flyselskapet. God tur!

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Hvis det blir streik i SAS, når starter i så fall denne?

  Hanne

  Klarer ikke å forutse resultat av forhandlingene dessverre.

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Burde jeg som reisende bestille en togbillett i sikkerhet nå idag, eller er det trygt å vente til avreise dato ogstole på

  Flyselskaper i Sommer som SAS ,og eventuelt hvis det blir en streik fra 21

  Joker

  Om det blir streik er det umulig for meg å forutse, og jeg er sikker på at vi har samme ønske om at det ikke blir en realitet!

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Blir sommeren like kaotisk som nå? Hva gjøres for å forbedre forholdene - ikke minst når man er avhengig av flere flyplasser på ferie?

  Janfrid V

  Jeg kan jo bare snakke for Avinor, og vi har brukt mye ressurser og tid på å planlegge sommeren godt! Jeg har stor tro på at det skal gå bra fra Sola, men på vegne av de andre lufthavnen klarer jeg ikke svare. Ønske om at kundene skal ha en god reiseopplevelse er jeg sikker på alle jobber mot!

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Hvorfor må tax free butikkene og maten være så dyrt? Noen varer i tax free’en er jo til og med dyrere enn i en vanlig butikk.

  Gunnar Engen

  Vi prøver å ha et variert tilbud for å treffe alle med noe de ønsker å kjøpe - både i type tilbud og pris. På taxfree finner en sikkert både ting som en ikke sparer så mye på og andre ting en sparer mer på, så du får være våken.

  Anette Sigmundstad
 • DEL

  Med tanke på frykten for kanselleringer, så får man lyst å ha en plan B for å komme seg dit man har planlagt. I hvor stor grad vil kanselleringer komme veldig brått på, altså mens man står med kofferten på flyplassen?

  Jeg har mange ganger sett at flyselskap vet utmerket godt at noe vil skje, men de sier fra veldig sent.

  Andre Pettersen

  Dette er et spørsmål jeg må be om at du tar med flyselskapene, her har ikke Avinor noen påvirkning.

  Anette Sigmundstad
 • PODKAST: - Jeg gruer meg allerede til min sommerferie, som innebærer en knapp mellomaldning på Gatwick, sier Jan Zahl i ukens Aftenbla-bla. Nedenfor kan du høre et utdrag fra diskusjonen om flyplasskaoset. Trykk her for å høre hele episoden.
Publisert: