Mange var for dårlig kledd for turen

Beredskapsleder Arvid Tjørhom var overrasket over hvor mange som hadde kledd seg feil før fjellturen.

Publisert: Publisert:

Arvid Tjørhom og andre snøscooterkjørere fikk det travelt med å frakte deltakere ute fra løypene og inn til målområdet. Foto: Svein Hagen

Svein Hagen

Rundt 150 deltakere brøt dagens Sesilåmi, mange av dem ble fraktet tilbake tilmålområdet på snøscooter. Enkelte var rett og slett forfrosne, andre haddehåpløse ski mens noen ikke var kledd for de rådende forholdene i fjellet i dethele tatt. Noen som overrasket beredskapsleder Arvid Tjørhom en hel del.

svp://9466

— Her har vi gitt til kjenne hvor tøft det kan være over fjellet på forhånd, vihar informert om viktigheten av gode og varme klær. Men hva skjer; jo herdukker det opp deltakere på startstreken uten blant annet lue og hansker. Deter ikke rart at de får kjølen i seg ganske tidlig når motvinden og snøbygene herjermed dem, sier han.

Fikk det travelt

Han fikk etter hvert en travel dag med å frakte folk ned på snøscooteren sintil målområdet. Heldigvis hadde de fleste valgt å stoppe på plasser de kunne taseg inn på hytter.

— Men jeg må si jeg blir litt sjokkert når jeg ser at det er deltakere som gårmed bare rygger, det vil si at det er områder på ryggen som ikke er tildekketmed klær i det hele tatt. Det vil jeg er tilnærmet idioti og galskap når det ersnakk om å gå et turrenn over høyfjellet, forklarer Tjørhom.

Ellers var det ifølge Arvid Tjørhom deltakere som slet skikkelig med smørningende hadde under skiene. Det kladdet så kraftig i nedoverbakken innover mot mål,at de rett og slett måtte gå nedover.

Skiene største problemet

— Strengt tatt var underlaget under skiene en større utfordring enn selveværforholdene. Det er jammen ikke alle som vet hvordan de skal smøre skiene nårforholdene veksler slik de gjorde under årets Sesilåmi, mener han.

svp://9465

Selv om det var en del som brøt og forholdene var til dels vanskeligeunderveis, så mener beredskapslederen at årets arrangement var vellykket.— Mange har gitt oss ros og gode tilbakemeldinger for at vi valgte ågjennomføre rennet under de rådende forholdene. Og så langt har vi ikke hattnoen alvorlige uhell eller skader på noen av deltakerne, og det er jo helttopp, understreker Arvid Tjørhom.

LES OGSÅ:

Publisert: