Haarr blir ikke oppvekstdirektør som tidligere bestemt

Per Haarr blir assisterende rådmann i Stavanger fordi rådmann Per Kristian Vareide må bruke mye tid på sammenslåingen mellom Stavanger, Finnøy og Rennesøy.

Publisert: Publisert:

Per Haarr forlater oppvekst og levekår. Foto: Torstein Lillevik

 • Margunn Ueland
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Stavangers rådmann Per Kristian Vareide skal også være rådmann for Finnøy og Rennesøy når de tre kommunene blir til èn fra 1. januar 2020.

– Fellesnemnda har vedtatt at jeg skal være prosjektleder for Nye Stavanger. Det er tidligere vedtatt at prosjektlederen blir den nye rådmannen, sier Vareide.

Per Kristian Vareide er rådmann i Stavanger og skal også være rådmann for Nye Stavanger (Stavanger, Finnøy, Rennesøy). Foto: Fredrik Refvem / siv dolmen

Men siden det er en stor jobb å være leder for sammenslåingsprosessen, trenger Vareide en som kan hjelpe og avlaste, en assisterende rådmann. Det blir Per Haarr som nå er direktør for oppvekst og levekår.

Aftenbladet har tidligere skrevet at dette er et så stort felt, at det derfor skal deles på to direktører: En for oppvekst - og det skulle være Haarr, og en for helse og velferd (tidligere kalt levekår); nemlig Eli Karin Fosse. Det skulle skje fra 1. november.

Men nå må altså rådmannen finne en ny direktør for oppvekst.

Som assisterende rådmann vil Haar få et helhetlig ansvar for den daglige driften av det som i dag er Stavanger kommune, - han skal altså ikke jobbe spesielt med levekår og oppvekst.

Direktør for oppvekst og utdanning - der må det kjøres en egen rekrutteringsprosess. Målet er å få en direktør på plass så fort som mulig.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Stor leteaksjon på sjøen etter mann i natt - hadde svømt i land

 2. Gjestene vil aldri i si levetid gløyma bryllaupet til Kjersti og Stian Sletten frå Sandnes

 3. Her har hytte­salget doblet seg i sommer

 4. Leter etter John Olav med full styrke

 5. Steinar var veldig ensom. Løsningen han valgte, fikk mye større konsekvenser enn han hadde ant.

 6. Publikum lå strekk ut på hver sin matte

 1. Stavanger
 2. Per Haarr
 3. Per Kristian Vareide
 4. Kommunesammenslåing
 5. Finnøy