Tiltalte ringte politiet: - Jeg har drept damen min

21-åringen risikerer 9 års forvaring om han blir funnet skyldig i drapsforsøk på sin tidligere samboer.

Publisert: Publisert:

Først forklarte tiltalte at en tredje person hadde skadet både ham og fornærmede. - Det kan forklares med at jeg fikk panikk, sier han i retten. Foto: Carina Johansen

 • Cornelius Munkvik
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Først i det fjerde avhøret, etter å ha snakket med fengselspresten, valgte 21-åringen å åpne for at det kunne ha vært han som påførte den fornærmede kvinnen de livstruende skadene. Natt til søndag 19. juni i fjor påførte han henne minst 30 kutt- eller stikkskader på store deler av kroppen.

Les også

Fornærmet i drapsforsøkssak:- Jeg trodde hele tiden at han skulle forandre seg

Les også

21-åring tiltalt for drapsforsøk på Ålgård

Da tiltalte tidlig tirsdag ettermiddag forklarte seg for retten, understreket han at han aldri hadde til hensikt å drepe sin daværende samboer.

- Det er forferdelig å tenke på at jeg har gjort dette, sier han fra vitneboksen.

Ringte politiet

Blant vitnene i saken er mannen tiltalte og fornærmede leiet hos. I retten forklarte han at han den aktuelle natten våknet av et hjerteskjærende jentehyl. Da han så ut vinduet, fikk han øye på tiltalte som da løp nedover gaten. Klokka 04.29 ringte vitnet politiet og fortalte hva han hadde hørt og sett. På dette tidspunktet hadde tiltalte selv pratet med politiet to ganger.

Les også

Stabil tilstand for knivstukket kvinne

Les også

Tiltalt for drapsforsøk erkjenner delvis straffskyld

Disse nødanropene ble spilt av i retten tirsdag. I det første er det en fortvilet mann som flere ganger sier at han har drept «dama si». «Har du drept damen din», spør politimannen i den andre enden. «Ja», sier tiltalte.

Få minutter etter ringer politiet opp igjen til tiltalte. Når han nå svarer, sier han «han har stukket! Mannen som har stukket dama mi har stukket».

- Jeg husker ikke hvorfor jeg sa det til politiet. Det kan ha vært panikk, sier tiltalte.

Husker ikke

21-åringen sier at han og fornærmede var ute i Stavanger kvelden i forveien. I likhet til fornærmede husker han lite av hva som skjedde etter at pirat-taxien hadde kjørt dem hjem. Han sier at de to hadde gode og dårlige dager sammen, og at det denne kvelden var krangling. Hvorfor de kranglet husker han ikke, men det var ofte på grunn av bagateller.

Foto: Carina Johansen

Fra vitneboksen forklarer han at han etter at de to hadde kommet hjem til leiligheten på Ålgård «klabbet til» samboeren.

- Da tok hun en saks for å forsvare seg. Da jeg forsøkte å ta saksen fra henne, fikk jeg meg noen stikk på hånden. Da svartnet det, sier tiltalte, som ikke husker noe av volden som fulgte.

På gulvet ble det funnet en stor kjøkkenkniv og en saks. Både kniven og saksen var blodige. Tiltalte husker ikke at han brukte noen av delen på fornærmede, men han erkjenner straffskyld for voldsutøvelsen.

Mye rus

Tre dager er satt av til straffesaken hvor tiltalte, om han blir funnet skyldig i drapsforsøk, risikerer 9 års forvaring. Under den første rettsdagen kom det frem at tiltalte begynte å ruse seg allerede da han var 13 år gammel. Den gangen røykte han hasj. Siden har de narkotiske stoffene blitt tyngre.

Les også

Politiet i Rogaland har avfyrt ett skudd på 10 år

I tillegg til drapsforsøket er han tiltalt for å ha utøvet vold mot polititjenestemenn og også for å ha truet dem. Et av disse trusselforholdene sier han at han ikke kan huske, men at han likevel erkjenner straffskyld «da han ikke regner med at politiet lyver».

Dette påpekte Janne Karin Rasmussen, som er den fornærmede kvinnens bistandsadvokat.

- Hvorfor stiller du deg annerledes til det fornærmede i drapsforsøkssaken sier. Hvorfor skulle hun lyve om det som skjedde hjemme i leiligheten deres, spør advokat Rasmussen.

- Jeg vet ikke. Jeg forsøkte ikke å drepe henne, svarer tiltalte.

- Har fornærmede hatt for vane å lyve om ting, spør Rasmussen.

- Nei, svarer tiltalte.

Den drapsforsøkstiltalte 21-åringen sier at det svartnet for ham

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. 17 flygninger til Norge med koronasmitte

 2. – Du skal ikke ha kniv fra Ikea, sier far

 3. Har mest sannsynleg blitt smitta her i regionen

 4. Tesla målt til 221 km/t: Eieren får førerkortet beslaglagt inntil mai neste år

 5. For farlig å dykke i elva nå, håper på lavere vannstand

 6. Kjørte i 108 i 60-sonen ved flyplassen - mistet førerkortet

 1. Vold
 2. Rus