Avisen er forsinket som følge av trafikkuhell i Sveio: – Må sannsynligvis trykkes på nytt

Flere postkasser i Stavanger, Sandnes og Sola var tomme onsdag morgen. Bakgrunnen er et trafikkuhell i Vestland i går kveld, som førte til at et vogntog lastet med dagens aviser ble stående bom fast i Sveio.

Illustrasjonsbilde.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Rundt klokken 22 tirsdag kveld kolliderte politibil under utrykning med et vogntog i Sveio i Vestland. I vogntoget lå flere tusen Aftenbladet-aviser. Bakgrunnen for at avisene kjøres fra Vestland til Rogaland, er at trykkeriet ligger i Bergen.

– Rundt 6600 abonnenter er berørt av forsinkelsen, sier Ådne Fiskå Sirevåg i Schibsted Distribusjon Vest.

Krimteknikere på vei

Rundt midnatt opplyste politiet at betjentene som kjørte bilen er kjørt til sykehuset med ambulanse. Skadeomfanget er ukjent, men fører av vogntog fremstår som uskadd. Krimteknikere fra politiet var på vei for å ivareta åstedet.

Onsdag morgen er veien åpnet igjen, men vogntoget kan foreløpig ikke kjøre videre, opplyste Schibsted distribusjon Vest onsdag morgen.

– Bakgrunnen er at politiet må etterforske hendelsen. Blant annet ved å ta vekttest av lastebilen, samt at bremsene må testes. Da må avisene være inne i lastebilen, forklarer Fiskå Sirevåg.

Dobbel avis torsdag

Det er hovedsakelig Aftenbladet-abonnenter i Stavanger, Sandnes og Sola som blir berørt av forsinkelsen. Hvis ikke avisene blir frigjort de neste timene må de trykkes på nytt.

– Uavhengig av hva løsningen blir, vil alle abonnementene som ikke fikk avis i dag få dobbel avis i morgen. Vi gjør alt vi kan for å løse dette og beklager forsinkelsen.

Skulle bistå kolleger

– Patruljen var på vei for å bistå kolleger som slet med å håndtere en person på Stord. De kjørte utrykning, sier politiinspektør Jarle Utne-Reitan, til Bergens Tidende.

Han er sjef ved Haugesund politistasjon og forteller at de to politibetjentene er uskadde, men mørbanket.

Publisert: