Takker for hjelpen etter utforkjøring på glatta

Maiken Bieri vil gjerne takke for all hjelpen hun fikk etter at bilen skled av veien på glatta og havnet inn i skogen.

Høleveien ved Tengesdalsvatnet.
 • Ola Fintland
  Ola Fintland
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Lørdag morgen skulle Maiken Bieri dra fra Stavanger til Lauvvik for å ta ferja over til hytta i Forsand. Der skulle hun feire bryllupsdagen med 3-retters-middag sammen med mannen, som hadde reist inn dagen før. Planen var å ta ferja fra Lauvvik til Oanes klokken kvart over ni, men så langt kom hun aldri.

Glatt veibane

I en slak høyresving ved Tengsdalsvatnet begynte bilen å skli på den isete og glatte veibanen. Det hjalp ikke at bilen hadde piggdekk. I andre enden av vannet var det en annen bil som kjørte av veien på det glatte føret.

– Det var kjempenifst da bilen skled av gårde. Jeg kunne ikke gjøre noe, og bilen gjorde som den ville, sier Maiken Bieri til Aftenbladet

Les også

Tre biler av veien i Sandnes

Brakk to ribbein

I stedet for å svinge, som slik veien gjorde, havnet bilen langt inn i skogen på siden av veien. Kollisjonsputen i bilen løste aldri ut, og Bieri brakk to ribbein i sammenstøtet med busker og trær. Førerdøren på bilen var delvis blokkert av busker og greiner, og hun var usikker på om hun ville få opp døren.

– Jeg var i sjokk og følte meg hjelpeløs. Jeg følte at jeg var langt inne i skogen og var sikker på at ingen ville se meg, sier Bieri.

Men så oppdaget hun at en annen bilist hadde stoppet og var på vei mot bilen. Hun klarte selv å få opp døren og kom seg ut av bilen. Der møtte hun en hyggelig mann som gjerne ville hjelpe. Like etter kom en annen bilist som stoppet og ville hjelpe.

– Han ringte 113, og ordnet alt. Jeg trengte ikke gjør noe, og jeg vil gjerne takke for den hjelpen jeg fikk. En kvinne fra en hytte i nærheten hadde også hørt smellet og kom og lurte på om vi ville komme inn i varmen og ha litt kaffe. Jeg rakk bare å drikke en slurk før politiet og sykebilen kom, sier Bieri.

– Mange som bryr seg

Hun rakk ikke å få navnet på de som hjalp henne, men vil gjerne takke gjennom Aftenbladet.

– Jeg var nok litt i sjokk. Men alle var veldig hyggelige og hjelpsomme, og jeg følte meg veldig trygg og godt tatt vare på. Jeg har aldri vært opp i noe sånn før og var litt overrasket over hvor hjelpsomme folk var og hvor mange som bryr seg. Politiet og de i sykebilen var også veldig hyggelige. Derfor vil jeg gjerne takke alle de som hjalp meg, sier Bieri.

Hun var så vidt innom ambulansen før det skjedde en ny ulykke på glatta, og det gjorde at ambulansen måtte dra videre. Men hun fikk beskjed om å dra innom legevakten og fikk mannen til å komme fra hytta for å kjøre henne. På legevakten fikk hun beskjed om at hun trolig hadde brukket to ribbein.

– Jeg har fortsatt litt vondt. Men nå feirer vi bryllupsdagen med 3-retters middag på hytta. Mannen er kokk, så han tar godt vare på meg, sier Bieri.

Publisert:
 1. Sandnes
 2. Politiet
 3. Trafikkulykker
 4. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Store endringer i korona­regimet: Dette er de nye reglene

 2. Leger ved sykehuset slår alarm: 21 personer alvorlig skadd på elsparkesykkel de siste to årene

 3. Når kommer vinteren, egentlig?

 4. Turen på elsparkesykkel endte på legevakten for Malin (22)

 5. Røykutvikling i bygg i Sandnes sentrum

 6. De åpnet nytt hotell, så kom koronaen. Nå dobler de igjen