Solvik-Olsen vil ha Frp-statsminister og inviterer Sp med i regjering

Frp-toppen Ketil Solvik-Olsen vil gjøre Fremskrittspartiet til landets største parti, ha statsministeren og invitere Senterpartiet med på regjeringssamtaler.

Ketil Solvik-Olsen, her på Fremskrittspartiets landsstyre på Gardermoen, vil ha Sp med på regjeringslaget med en statsminister fra Frp. Foto: Vidar Ruud / NTB

 • NTB
Publisert: Publisert:

Solvik-Olsen har vært statsråd og Frp-nestleder og gjør nå comeback i rikspolitikken. Han velges inn i Frps sentralstyre og nomineres til sikker plass på stortingslisten til Rogaland Frp.

– Jeg mener Frp har en politikk og en standing som gjør at vi skal ha som mål å være det største partiet, og ha statsministeren, sier Solvik-Olsen til TV 2.

I intervjuet inviterer han også Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum til samtaler om å få Sp med i et borgerlig regjeringssamarbeid.

– Hvis Sp ønsker gjennomslag for de sakene de har løftet fram i mediene de siste årene, så er det kun i et samarbeid med Frp de vil få det, sier Solvik-Olsen.

– Når du ser på den politikken som Senterpartiet snakker om, så kan det framstå som en god løsning, men det betyr Sp må mene det de sier, legger han til.

Publisert:
 1. Ketil Solvik-Olsen
 2. Fremskrittspartiet (Frp)
 3. Stortingsvalget 2021
 4. Senterpartiet (Sp)
 5. Politikk

Mest lest akkurat nå

 1. Her oppdager de noe midt i sendingen: Dette kan velte Tripic-overgangen

 2. Dugnad i Randaberg ga seks nye smittetilfeller

 3. Tar opp kampen mot den enorme trafikk­auken på Hove­veien

 4. De sjeldne blod­proppene etter vaksinering kan lett be­handles. Men de må oppdages i tide

 5. Starter opp igjen utrullingen av Janssen-vaksinen

 6. - Sigbjørn har gått gjennom ufattelige lidelser. Det er rene torturen. De tiltalte bør få lovens strengeste straff