Solvik-Olsen vil ha Frp-statsminister og inviterer Sp med i regjering

Frp-toppen Ketil Solvik-Olsen vil gjøre Fremskrittspartiet til landets største parti, ha statsministeren og invitere Senterpartiet med på regjeringssamtaler.

Publisert: Publisert:

Ketil Solvik-Olsen, her på Fremskrittspartiets landsstyre på Gardermoen, vil ha Sp med på regjeringslaget med en statsminister fra Frp. Foto: Vidar Ruud / NTB

 • NTB

Solvik-Olsen har vært statsråd og Frp-nestleder og gjør nå comeback i rikspolitikken. Han velges inn i Frps sentralstyre og nomineres til sikker plass på stortingslisten til Rogaland Frp.

– Jeg mener Frp har en politikk og en standing som gjør at vi skal ha som mål å være det største partiet, og ha statsministeren, sier Solvik-Olsen til TV 2.

I intervjuet inviterer han også Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum til samtaler om å få Sp med i et borgerlig regjeringssamarbeid.

– Hvis Sp ønsker gjennomslag for de sakene de har løftet fram i mediene de siste årene, så er det kun i et samarbeid med Frp de vil få det, sier Solvik-Olsen.

– Når du ser på den politikken som Senterpartiet snakker om, så kan det framstå som en god løsning, men det betyr Sp må mene det de sier, legger han til.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Hvem bør ta årets influensavaksine?

 2. Stor politiaksjon etter at drapsdømte Peter Madsen rømte fra fengselet

 3. Fami­lien pusset opp hele huset for 100.000 kroner. Endringen er total

 4. Hvis jeg ble skilt ...

 5. Slipper teater og museum til på fylkestomta

 6. Ordføreren flagger i kveld et tydelig ja, vil stå på for å få datasenter til Time

 1. Ketil Solvik-Olsen
 2. Fremskrittspartiet (Frp)
 3. Stortingsvalget 2021
 4. Senterpartiet (Sp)
 5. Politikk