Her er det nye bedehusstyret på Talgje

Det nye styret er delt om hvem som skal få lov til å bruke bedehuset, men vil jobbe for å komme frem til en løsning.

Eilif Gard er medlem av det nye styret.
Publisert: Publisert:

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Onsdag trakk det sittende styret i bedehuset seg med umiddelbar virkning fordi flertallet stemte for å ta en ny gjennomgang av vedtektene. Mindretallet ønsket å si nei til at Den norske kirke skal på bruke bedehuset til sine 2–3 årlige arrangementer. Årsaken er kirkemøtets vedtak om vie likekjønnede.

Det nye interimstyret består av Eilif Gard, Åge Vårdal og Mari Ekroll. Hilde Kavli er vararepresentant.

Gard, medlem av soknerådet og leder av ansvarskomiteen i kirka, oppsummer møtet slik.

Les mer:

Les også

Presten som har satt sinnene i kok på Talgje

Les også

Utbryterne vil danne ny forsamling på Talgje

– Det var stort engasjement og mange innlegg . Vi ser at det ikke er enighet, men vi fikk snakket ut om ting og at det er et godt forhold mellom oss, sier Gard.

– Hva synes du om at det gamle styret etablerer en ny forsamling?

– Det var ryddig og greit. Jeg forstår at de har behov for å organisere seg når de har gått ut av noe annet. Vi får se hvordan dette går, men jeg tror det er romslighet på Talgje til å håndtere at vi har ulike standpunkt, sier Gard.

– Hvordan tror du denne saken ender?

– Jeg håper og tror at det ender med at alle som vil får lov til å bruke bedehuset. Det er et midt utgangspunkt i denne saken, men nå skal vi snakke om dette. Det viktigste er at vi respekterer hverandre i disse samtalene, er ydmyke og tar opp det som er vanskelig, sier Gard.

– Jeg stemte for det andre synet, men har jeg ingen problemer med at vi tar en runde på dette. Nå må vi sette oss ned å diskutere hvordan vi skal få dette til, sier Mari Ekroll, nyvalgt styremedlem.

Les mer:

Les også

Bedehussaken skaper splittelse på Talgje

Les også

Vil ikke la kirken bruke bedehuset på Talgje - mener likekjønnet samliv er vranglære

– Jeg vil ikke spå hvordan dette ender. Vi har fått i oppgave å lege frem et forslag til årsmøte i mars, så får vi se hva som skjer. Mitt utgangspunkt er at alle som tror på Jesus skal få lov til å bruke bedehuset, sier Åge Vårdal .

Han bruker både kirka og bedehuset, og han legger ikke skjul på at han er imot at likekjønnede skal få gifte seg i kirken.

– Jeg tilhører mindretallet i Den norske kirke og jeg beklager sterkt mye av det som skjer i kirken. Men jeg er fortatt medlem inntil videre.

Gard ser frem en gjennomgang av vedtektene.

– Dette er en god anledning til å rydde opp i vedtekter som er over 100 år gamle. Det er en del formelle ting vi må rydde opp i, sier han.

Alle forslag som skal fremmes på årsmøte må meldes inn tre måneder før møtet, så i praksis har det nye styret to måneder på seg.

Fredag skal det nye styret ha sitt første møte.

Publisert: