«Birkedal-saken gjør oss mer motiverte»

– Velgerne klarer å skille mellom en persons gjerninger og partiets samlede politikk, mener Sissel Stenberg. I kveld bestemmer Stavanger Frp om det blir henne eller Tore B. Kallevig som skal være partiets ordfører— kandidat til høstens lokalvalg.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

– Saken har selvsagt preget oss veldig, men jeg er overbevist om at den siste ukens hendelser kommer til å motivere oss ytterligere, sier Tore B. Kallevig.

I helgen ble det kjent at han og Sissel Stenberg stiller til valg som Stavanger Fremskrittspartis ordførerkandidater, etter at Trond Birkedal i forrige uke trakk seg fra alle verv.

LES OGSÅ: Tore B. Kallevig stiller til valg

– Jeg registrerer at dommedagsprofeter og rikssynsere mener at denne saken vil ha betydning for partiet lokalt, og det trigger meg bare til å stå på ekstra i valgkampen. Det handler om Stavanger og hvordan denne byen skal bli styrt. Vi er topp motiverte. Det er dessuten ikke sånn at valgkampen begynner en spesiell dato. Så lenge du er aktiv politiker, driver du valgkamp i hver eneste sak, sier Kallevig.

Optimistisk

Han tror ikke siktelsen av Birkedal og all oppmerksomheten saken har fått vil ha noen påvirkning på velgerne.

– Politikken vår ligger fast, og om noe tror jeg denne saken kan bidra positivt. Jeg er overbevist om at velgerne våre klarer å se forskjell på vår politikk og denne saken. På nominasjonsmøtet vil vi vise at vi er et samlet lag. Vi er allerede godt i gang med valgkamputvalg, program og strategier, så det er bare å fortsette i det sporet, sier Kallevig.

Lærer av kriser

Han ønsker ikke å uttale seg om hvordan han synes partiets sentrale ledelse har taklet Birkedal-saken.

– Jeg kan bare si at i etterkant av krisesituasjoner er det viktig å gå inn og analysere og å trekke lærdom av det som har skjedd. På den måten får vi en kontinuerlig forbedring.

LES OGSÅ: Nytt nominasjonsmøte i Frp

– En del av kritikken mot partiledelsen har gått på at de nettopp ikke har lært av tidligere saker, for eksempel håndteringen av Søviknes-saken. Kommentar?

– Jeg skal være forsiktig med å uttale meg om akkurat det. Men jeg registrerer at det er fylkesledere som er kritiske til måten saken er håndtert på, og det ser jeg på som et sunnhetstegn. Jeg kjenner saken kun gjennom media, og vil ikke uttale meg på det grunnlaget. Jeg er ellers imponert over hvordan lokallaget i Stavanger har stått samlet og vist handlekraft og god ledelse. Man kan ikke lage en oppskrift for alle tenkelige eventualiteter. Det kan jo også hende at bildet av saken endrer seg litt når Trond får mulighet til å uttale seg. Kanskje vil bildet da bli litt mer nyansert, sier Kallevig.

– Dere risikerer at det blir rettssak mot Birkedal i august eller september. Hvordan vil dette påvirke valgkampen?

LES OGSÅ: Innfømmer at Frp visste om anklager mot Birkedal

– Ja, det kan bli rettssak, forutsatt at det er begått straffbare handlinger. Det eneste fornuftige vi kan gjøre er å ha litt is i magen, oppføre oss som respektable mennesker og vise omsorg for alle de involverte, både den siktede og de som måtte føle seg forulempet eller skadelidende eller som av andre grunner opplever saken som belastende, sier Kallevig.

Avventer

Sissel Stenberg er noe mer ordknapp enn sin kollega.

– Kommentarer fra meg får dere ikke før etter møtet i kveld, jeg kan bare si så mye som at jeg synes det er hyggelig at det er to kandidater.

LES OGSÅ: Ordførerkandidat siktet for nakenfilming

LES OGSÅ: — Filmingen hadde seksuelt motiv

– Hvordan blir det å drive valgkamp etter den siste ukens hendelser?

– Jeg tror folk er såpass voksne at de ser forskjell på en persons gjerninger og partiets politikk. Jeg ser fram til et godt møte, og vet at Stavanger Frp retter all sin oppmerksomhet mot valgkampen, sier Stenberg.

Publisert: