Stavanger nådde ikke opp

Bergen blir Norges søkerby til sykkel-VM 2016.

Publisert: Publisert:

Handa på rattet: Prosjektleder Hans-Øyvind Sagen og Heidi Jeanette Nygård i Region Stavanger mener den sterke gjennomføringsevnen i Stavangerregionen kan bringe sykkel-VM til regionen i 2016.

 • Stig Nilssen
  Journalist
 • Eivind Aarre
  Journalist
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Bergen vant foran Stavanger og Drammen i finaleheatet.

— Vi hadde selvfølgelig håpet å nå helt opp, men må bare gratulere Bergen med seieren og ønske dem lykke til, sier Hans-Øyvind Sagen til Aftenbladet.no.

I februar 2012 vil Forbundstinget i Norges Cykleforbund ta stilling til om Norge skal søke VM landeveisykling2016. NCF har i all hovedsak lagt Det internasjonale sykleforbundet (UCI) sine kriterier til grunn for evalueringen av hvilken by som er best egnet. NCF har også vært på befaringer og hatt møter med alle tre finalekandidatene.

Begrunnelsen for valget er at NCF anser Bergen som den byen som har best mulighet til å vinne frem som vertskapsby i en internasjonal konkurranse og dermed gir Norge størst mulighet for å bli tildelt VM i 2016. Bergen hadde det beste konseptet basert på evalueringskriteriene samlet sett og er ansett som det beste.

— Det var tre sterke søkerbyer, og vi leverte en komplett og veldokumentert søknad som ville gitt tidenes VM. Samtidig er det en god læringsprosess å delta i slike konkurranser. Det mobiliserer næringslivet, det offentlige og idretten på en god måte, legger Sagen til.

Start- og mål tenkt lagt på Festplassen i Bergen sentrum, noe som muliggjør et intimt og kompakt arrangement. Konseptet gir også et grunnlag for et godt sportslig arrangement og en folkefest da løypene i all hovedsak er lagt i og rundt Bergen sentrum.

I perioden frem til Sykkeltinget i februar 2012 vil Bergen og NCF jobbe sammen om detaljering av konsept og et bærekraftig budsjett.

Publisert:

Les også

 1. Sykkelpresidenten tror på Bergens VM-sjanser

Mest lest akkurat nå

 1. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

 2. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

 3. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

 4. Leteaksjon etter mann (63)

 5. Sjekk alle tiltakene: Innfører forbud mot skjenking av alkohol etter midnatt

 6. Mann koronasmittet i Sola