Amsterdam-politiet: - Vi leter fortsatt etter Tore

Amsterdam-politiet har ikke gitt opp håpet om å finne Tore Grødem (21) — selv om Bryne-gutten har vært savnet i over en uke.

Publisert: Publisert:

Forsvinningen til Tore Grødem har vakt stor oppmerksomhet i Nederland. Lille julaften var saken en av toppsakene i avisen Het Parool. Foto: Faksimile

Lørdag formiddag var Aftenbladet i kontakt med en talskvinne for politiet i Amsterdam. Hun kan rapportere om følgende status i forsvinningssaken:

— Vi leter fortsatt med full styrke etter Tore Grødem, men dessverre har vi ikke noe veldig nytt å komme med, sier talskvinnen til Aftenbladet. Hun kan videre informere om at de har en egen spesialgruppe som etterforsker forsvinningssaker. Den teller cirka 20 personer.

— Alle disse er briefet og informert om Tore Grødem, så alle våre utegående politifolk har denne saken i bakhodet når de er på jobb. Forhåpentligvis vil det resultere i at vi før eller siden finner Tore, sier hun.

Ingen nye tips

Tore Grødem har nå vært savnet i Amsterdam i over en uke. Den siste sikre observasjonen av 21-åringen, som var på tur til Amsterdam med en kamerat, var utenfor Marriott Hotell på Stadhouderskade natt til fredag 19. desember.

— Vi fikk inn en del tips om folk som kanskje kunne ha sett Tore helt i starten av etterforskningen, men nå de siste dagene har det ikke kommet inn noen nye tips i saken, sier talskvinnen til Aftenbladet.

— Hvilken teori jobber dere ut fra?

— Vi holder alle muligheter åpne fortsatt. Og det er viktig å understreke. Samtidig har Tore nå vært savnet i over en uke, så det er klart at vi er bekymret for hva som har skjedd med ham. Vi har ingen grunn til å tro at dette er en selvvalgt handling. Heller ikke at det har skjedd noe kriminelt med ham, sier talskvinnen.

Far Stein: - Det er tøft

Spesielt i nederlandsk presse skrives det en del om at Tore Grødem kan ha falt i en av de mange elvene i Amsterdam.

— Det er naturligvis noe som kan ha skjedd. Vi har dessverre en rekke slike ulykker her i Amsterdam, sier talskvinnen.

Far Stein Grødem har vært i Amsterdam gjennom hele julen for å lete etter sønnen.

— Foreløpig er det ikke noe nytt. Forhåpentlig vil vi finne Tore snart og så dra hjem igjen til Norge, sier far Stein til nederlandske AT5.

Stein Grødem sier videre at han blir i Amsterdam til Tore er funnet.

— Vi gjør vårt beste. Av og til tenker vi at alt er ok, men så får vi telefoner hjemmefra som påminner oss om situasjonen. Det er tøft, sier far Stein, som gjennom Aftenbladet vil formidle følgende:

— Vi setter stor pris på meldinger og telefoner hjemmefra. Det varmer, sier Stein Grødem, som også forteller at hans kone er i Amsterdam for å bidra i letingen.

Publisert: