Legevaktbagen er funnet

Bagen som inneholdt utstyr for 100.000 kroner ble stjålet lørdag. Tirsdag morgen så en forbipasserende bagen bak en container.

Publisert: Publisert:

Under et oppdrag lørdag morgen ble denne bagen med medisinsk utstyr og medisiner stjålet fra legevaktbilen. Foto: Privat

– Jeg hadde sett bilder av bagen på Facebook og visste at den var savnet. Da jeg gikk til jobb i dag, så jeg noen farger som minnet om dette bak en søppelcontainer på Nytorget i Stavanger. Det viste seg at det var legevaktbagen, sier finneren, som ønsker å være anonym, til Aftenbladet.

Hun ringte umiddelbart til legevakten - og kort tid etterpå var legevaktbilen på stedet og hentet den.

Bagen ble stjålet fra legevaktbilen da den tidlig lørdag morgen var på et oppdrag i Normanns gate på Storhaug, cirka 500 meter unna stedet den ble funnet.

Glad legevaktsjef

Legevaktsjef i Stavanger, Hilde Frafjord, var naturlig nok meget fornøyd da hun fikk beskjeden om funnet tirsdag morgen.

– Jeg ble nærmest overfalt av klemmer da jeg kom på jobb. Det er helt fantastisk at vi har fått den tilbake, sier hun til Aftenbladet.

Hun ønsker å takke alle som har delt Facebook-innlegget deres og retter en spesiell takk til kvinnen som fant bagen og meldte fra.

– Vi er sjeleglade, forteller hun.

Her er Facebook-innlegget som ble delt av Stavanger kommune:

Mesteparten igjen

Frafjord har tidligere opplyst at bagen inneholdt utstyr for rundt 100.000 kroner. Hun ble positivt overrasket da hun hørte hvor mye som lå igjen etter tyveriet.

– Mesteparten var der. Noe utstyr, en såkalt innsats, var borte. Men det aller dyreste var igjen, sier hun og legger til at ingen medisiner var tatt.

– Det som manglet var utstyr til å måle blodtrykk, puls og lignende, forteller legevaktsjefen.

Saken ble anmeldt til politiet lørdag morgen. Hva som skjer videre i etterforskningen har ikke Frafjord kjennskap til.

– Vi vet ingenting om mistenkte. Så langt har vi ikke kommet. Nå er vi bare glade for at bagen er tilbake, sier hun.

Publisert: