To personer skadd etter arbeidsulykke i Ryfast

En person er sendt til sykehus med brannskader etter en arbeidsulykke i Ryfylketunnelen. En annen person skal også ha fått mindre brannskader.

Publisert:

Nødetatene er i Ryfylketunnelen etter melding om en arbeidsulykke. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Jarle Aasland

– Det har her oppstått brann og en person har fått moderate skader. Brannen slukket for øvrig av seg selv, og personen som er skadet er under behandling på SUS, skriver operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

Nødetatene rykket ved halv sju tiden lørdag kveld ut til Ryfylketunnelen etter melding om en arbeidsulykke. Ifølge politiet skal arbeidsuhellet trolig ha skjedd etter at det ble foretatt rens i en kum, kombinert med bruk av en varmluftpistol.

I etterkant ble det kjent at det skal være ytterligere en person som ble skadet i den samme ulykken, men at det skal være mindre skader på person nummer to.

– Arbeidstilsynet er varslet, det samme er Nordsjø- og miljøseksjonen hos Politiet i Sør-Vest. De får melding om disse arbeidsulykkene offshore og på land, sier operasjonsleder Viktor Fenne-Jensen til Aftenbladet.

Ulykken skal ha skjedd nærmere Tau enn Stavanger, rundt 10 kilometer innover i tunnelen fra Stavanger-siden. Lengden på Ryfylketunnelen er 14,3 kilometer lang.

Publisert: