Den nye busstasjonen åpner 2. desember

Mandag 2. desember skal bussene gå fra sine nye holdeplasser. Ombyggingen av busstasjonen på Ruten i Sandnes har gått unna.

Når bussholdeplassen tas i bruk om ei uke, er nye perronger, skur, beplantning og nytt dekke på plass. Omfattende lyssetting av området og et tversgående fotgjengerfelt skal bidra til økt sikkerhet og trivsel de reisende.
 • Camilla Bjørheim
  Camilla Bjørheim
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Trolig er både kollektivreisende og de næringsdrivende på Ruten glad for at byggeperioden på bussholdeplassen går mot slutten. Det er om lag en måned tidligere enn planlagt.

Allerede klokken 05.00 mandag 2. desember ruller de første bussene ut fra sine nye holdeplasser.

Næringsdrivende melder at de har hatt svikt i omsetningen i byggeperioden.

Siden starten av september, har det vært omfattende gravearbeid på området sør for terminalbygget på Ruten. Bussene har de siste månedene gått fra en midlertidig oppstillingsplass nord for terminalbygget.

Det er Rogaland fylkeskommune som har tatt regningen på rundt 20 millioner for å oppgradere den gamle bussholdeplassen. Dette er en del av hele opprustningen av Ruten, som etter planen skal stå ferdig rundt vår/sommer 2021.

– Vi har hatt et godt samarbeid med vår entreprenør Bjelland AS. Takket være deres innsats har den stramme fremdriftsplanen blitt holdt til punkt og prikke – og vel så det. Jeg er derfor stolt over at de reisende i Sandnes kan ta i bruk den nye bussterminalen flere uker før skjema. Dette har nok mange i byen vår gledet seg til, sier kommunaldirektør Leif Aarthun Ims for Byutvikling og teknisk i Sandnes kommune i en pressemelding.

Bussholdeplassen har fått nye perronger, nye skur, ny beplantning og nytt dekke. Omfattende lyssetting av området og et tversgående fotgjengerfelt skal bidra til økt sikkerhet og trivsel de reisende.

Arbeidet med ny Ruten-park fortsetter på området nordøst for terminalbygget.

Vågsgata vil bli stengt av permanent for fotgjengere helt frem til Blink-festivalen i august.

Kommunen opplyser at fotgjengere kan bruke gangvei langs byggegjerdet som går parallelt med toglinja, fortau på sørøstsida av Amfi Vågen eller kan gå gjennom Amfi Vågen (i åpningstidene).

Les også

 1. Busstasjonen på Ruten ferdig før tiden - næringsdrivende håper å slippe permitteringer

 2. Butikkene flykter fra Bystasjonen, men matvarer kan bli redningen

 3. – Enhver by med respekt for seg selv bør ha sitt utkikkspunkt

Publisert:
 1. Ruten
 2. Sandnes
 3. Kollektivtransport
 4. Byutvikling
 5. Sandnes kommune

Mest lest akkurat nå

 1. Han er ny direktør i Jærmuseet

 2. Nå kan du få «Regå» i hagen

 3. Ja, det er lov med viltkjøring på Motorveien...

 4. Ble tobarnsmor med 18 års mellomrom: – Jeg er ikke lenger så skråsikker

 5. Mourinho: – Finner ikke ord

 6. Kissel reddet Bordsons drømmedebut: - Han bar laget på ryggen