Softis gjør krisen litt søtere for Ølbergkiosken

Lørdag solgte Ølbergkiosken 400 softis. Hjemkjøring av middag og tidligere åpning av kiosken holder hjulene i gang for Lura Turistheim og Strandhuset på Ølberg.

Publisert: Publisert:

Salg av softis sørger for at ansatte fortsatt går på jobb i Ølbergkiosken, her representert av Jurate Een ved en tidligere anledning. Foto: Jarle Aasland

 • Ola Fintland
  Journalist
iconDenne artikkelen er 68 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Selv om koronaviruset får flere til å isolere seg hjemme og mange i serveringsbransjen er permitterte, finnes det noen lyspunkter i viruskrisen som har endret hverdagen over hele landet.

– Vi holder de hjulene vi kan i gang, og det positive er at vi har åpent i kiosken på Ølberg hver dag. Det er ingen som tjener penger nå, men vi forsøker å redusere tapene. Det øker sannsynligheten for å overleve og redde arbeidsplasser. Forrige lørdag solgte vi 400 softis og like mange pinne-is, sier Christian Waage, som eier Strandhuset Ølberg. Det gikk også 300–400 beger med pommes frites.

Koronakrisen har fått Ølbergkiosken til å åpne sesongen tidligere enn vanlig, og det holder ansatte i jobb. Normalt har kiosken åpnet hver dag fra 1. april til 30. september. Ellers i året er det bare åpent lørdag og søndag. Men i år tjuvstartet kiosken med å holde åpning allerede fredag 13. mars.

– Da Erna gikk på talerstolen torsdag 12. mars og stengte ned Norge, var det bom stopp for alle selskap og arrangement i Strandhuset på Ølberg, og alle kundene på Ålgård forsvant, sier Waage.

Det positive er at mange arrangementer og selskaper er flyttet til høsten, slik som konfirmasjoner.

Lura Turistheim har færre kunder i restauranten, men kjører nå middagen hjem til folk. Foto: Anders Minge

Waage driver også Lura Turistheim både på Lura, Sola og Ålgård og understreker at alle er kraftig rammet av koronakrisen. 90 prosent av de ansatte på Ølberg er permittert. Alle selskap og arrangementer i Strandhuset på Ølberg er avlyst. Lura turistheim avdeling Ålgård stengt, og to tredjedeler av de ansatte på Lura er permittert.

Samme dag som Ølbergkiosken åpnet dørene begynte Lura Turistheim også med hjemkjøring av middag. Det bidrar til å holde flere i jobb.

– Første dagen hadde vi rundt 100 kunder som fikk middagen kjørt hjem, og det er har økt nesten hver dag. Men det er fortsatt et stykke igjen til en normal omsetning, sier Waage.

På en vanlig dag har Lura Turistheim på Lura rundt 320 middagsgjester, og de siste to ukene fra fredag 13. mars til og med onsdag 25. mars har omsetningen gått ned med 65 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Folk setter utrolig pris på at vi kan kjøre maten hjem til dem, og vi har tre-fire biler i sving hver dag for å kjøre hjem middag til folk i Stavanger, Sandnes og Sola. Folk har også etterlyst komle andre dager enn torsdag. Så nå har vi komle på menyen både tirsdag, torsdag og søndag, sier Waage.

Nå er det komle på menyen både tirsdag, torsdag og søndag. Foto: Jonas Haarr Friestad

Publisert:
 1. Linda Hofstad Helleland åpner pengesekken for Rogaland

 2. Tegnell tar selvkritikk

 3. Flertallet av lærerne klarte ikke å følge opp sårbare elever i hjemmeskole

 4. Undersøkelse: Hver tredje nordmann unngår helsetjenester

 5. –Rødt, gult eller grønt lys? Vi skal være klar!

 6. – Stortinget må lytte til aktørene i næringen og det som hele industrien sier må til

 1. Korona-viruset
 2. Ølberg
 3. Lura Turistheim
 4. Koronaviruset
 5. Christian Waage