Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 21. juli.

 • NTB
Publisert: Publisert:

Ettersøkt 51-åring skutt i beinet under pågripelse

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

En 51 år gammel mann, som har vært på rømmen med avsagd hagle siden søndag kveld, ble mandag kveld pågrepet av politiet på Hægeland i Vennesla.

Under pågripelsen skjøt politiet mannen i beinet. Han skal ikke være livstruende skadd og er innlagt på Sørlandet sykehus, opplyser politiet natt til tirsdag. Spesialenheten for politisaker er koblet inn i saken.

Enighet om korona-krisepakke i EU

EU-lederne har blitt enige om en historisk korona-krisepakke som skal dempe ødeleggelsene som koronapandemien har utløst, opplyser EU-president Charles Michel.

Kompromisset ble inngått tidlig tirsdag morgen etter maratonforhandlinger som startet fredag. Striden dreide seg om hvor mye i den omstridte krisepakken som skal være tilskudd og hva som skal være lån.

Trump gjenopptar oppdateringer om koronakrisen

USAs president Donald Trump gjenopptar fra i dag sine TV-sendte oppdateringer om koronakrisen i landet framover.

Trump sa at de kommende oppdateringene, som starter opp igjen tirsdag, vil ha oppmerksomheten rettet mot gode nyheter, blant annet knyttet til vaksineutvikling.

Over 80.000 koronadødsfall i Brasil

Brasil har nå passert 80.000 koronarelaterte dødsfall, viser tall fra helsemyndighetene. Bare USA har større dødstall i verden.

De siste dagene har Brasil registrert rundt 1.000 nye koronarelaterte dødsfall hvert døgn. Mandag var økningen lavere med 632 nye dødsfall. Det brakte det totale dødstallet til 80.120.

Ti nye koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 9.038 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på ti tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen også på ti tilfeller siden det forrige døgn ikke ble registrert noen nye smittetilfeller.

Klatrere hentet ned fra fjellhylle i Sogn

Tre klatrere i midten av 20-årene som gikk seg skårfast i fjellsiden ved Falketind i Sogn, ble natt til tirsdag hentet ned av en alpin redningsgruppe.

De to kvinnene og mannen sto fast på en fjellhylle på 1.500–1.600 meters høyde, og dårlig vær gjorde redningsaksjonen vanskelig, skriver NRK.

Publisert:
 1. Brasil
 2. EU
 3. Koronaviruset
 4. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

 1. Maria fikk nesten ikke puste da hun trente. Hun fikk diagnosen mange har, men få kjenner til.

 2. Kom hjem til endevendt hus i Stavanger

 3. Én måned siden gjenåpningen – slik har det gått

 4. Denne boligen i Sandnes kan vinne en helt spesiell pris

 5. 12 spørsmål og svar om årets influensasesong og vaksine

 6. Viking vil vurdere å tilby Berisha ny kontrakt allerede nå