Disse kan bli nytt kommunevåpen i Sandnes

NYE SANDNES: Sjelden har man sett så mange varianter av Preikestolen på en gang, blant rundt 150 forslag skal fem plukkes ut som kandidater til nytt kommunevåpen for Nye Sandnes.

Publisert: Publisert:

Her er seks av forslagene.

 • Ola Fintland
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Se bildegalleri og bla i noen av de mange forslagene i vinduet over.

– Det er veldig kjekt at det er så mange som engasjerer seg, og det blir litt av en jobb å gå gjennom alle. Vi får heldigvis faglig bistand, men det er juryen som velger, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) til Aftenbladet.

Forslagene som presenteres her er tilfeldig utvalgt blant alle de innsendte bidragene, og det kan like gjerne være andre som blir plukket ut som vinner til slutt. Hvem som står bak de ulike forslagene, er anonymisert av hensyn til det videre juryarbeidet.

– Hvordan blir det å velge ut fem finalister blant så mange bidrag?

– Det blir sikkert ikke enkelt. Men det er veldig bra at det er et stort engasjement, sier Wirak.

– Saken om grensejustering i Forsand er ikke endelig avgjort av departementet. Har du noen plan B hvis Preikestolen havner i Strand kommune?

– Nei, jeg har ikke det. Da er det mange som vil bli «øvegidde». Både bystyret i Sandnes og kommunestyret i Forsand har sagt sitt, og jeg anser det som utelukket at departementet vil overkjøre lokaldemokratiet, sier Wirak.

I skrivende stund er det kommet inn 146 forslag, men det vil trolig øke til et sted mellom 150 og 160 når den endelige opptellingen er ferdig.

En egen jury skal plukke ut fem finalister blant de innsendt bidragene. Vinneren premieres med 25.000 kroner, og de fire øvrige finalistene vil få 5000 kroner hver. Fra 3. til 13. januar blir det en åpen, rådgivende folkeavstemning på nett før fellesnemnda for Nye Sandnes tar den endelige avgjørelsen i første kvartal neste år.

Både utvelgelsen i juryen og nettavstemningen vil være anonymisert. Juryen vil få profesjonell bistand og rådgiving fra fagpersoner innen grafisk design og heraldikk.
Juryen består av:

 • Stanley Wirak, ordfører i Sandnes kommune
 • Bjarte Sveinsvoll Dagestad, ordfører i Forsand kommune
 • Tone Strømø, kultursjef i Sandnes kommune
 • Eva Landrè Meling, kulturleder i Forsand kommune
Publisert:

Les også

 1. Skuffet over tunnel-nei

 2. Forsand får landbrukskontoret i Nye Sandnes

 3. Nå kan du tegne kommunevåpenet til Nye Sandnes

 4. 145 forslag til nytt kommunevåpen

 1. Sandnes
 2. Preikestolen
 3. Forsand