Storebror frikjent og lillebror dømt i voldssak

STAVANGER: Ifølge tiltalen holdt storebroren fornærmede fast mens lillebroren slo med en metallstang. Retten ser ikke bort fra at han i realiteten forsøkte å hjelpe fornærmede.

Storebrorens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup i Advokatfirmaet Torstrup, sier at klienten er glad for å bli frifunnet. - Han skulle aldri vært tiltalt, sier Torstrup til Aftenbladet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

En 18 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til 6 måneders fengsel for vold, trusler og uaktsom kjøring i påvirket tilstand. Selv om flere av lovbruddene ble begått før tiltalte hadde fylt 18 år, mener retten det er riktig å reagere med ubetinget fengsel.

Les også

Mener at drapssiktet byttet fluktbil på vei til skjulested

«Retten ser nå behov for å idømme tiltalte en ubetinget fengselsstraff som en sterk markering (…). Slik han fremsto under hovedforhandlingene og hans adferd i tilknytning til denne, bekreftet hans manglende modenhet, især manglende respekt for de adferdsnormer som gjelder og oppfordringer som ble gitt», skriver tingrettsdommer Torbjørn Husebø, som mener at de individualpreventive hensyn med tyngde taler for en ubetinget reaksjon.

Personstrid

Flere av forholdene 18-åringen er tiltalt for har sin bakgrunn i det retten mener er en personstrid mellom tiltalte og en av de fornærmede.

Torsdag 18. august i fjor var de to tiltalte brødrene på Rema 1000 i Jernbaneveien i Stavanger. Her møtte de mannen 18-åringen hadde kranglet med tidligere, og en av hans venner. Retten finner det bevist at 18-åringen slo de to mennene med en metallstang. Retten finner det imidlertid ikke bevist at 18-åringens storebror (20) deltok i volden.

Les også

Henlegger sak mot voldssiktet politimann

Les også

Taxisjåfør dømt for å ha kjørt med kunde på taket

Påtalemyndigheten mente å kunne føre bevis for at 20-åringen holdt en av de fornærmede mens broren slo. Retten ser ikke bort ifra at han tvert om forsøkte å dra fornærmede bort fra situasjonen. Storebroren var også tiltalt for å ha forsøkt å true en av de fornærmede til å trekke anmeldelsen etter voldsepisoden. Også på dette punktet blir han frifunnet.

- Min klient skulle aldri vært tiltalt. Han skulle bare hjelpe broren sin. Han var veldig glad for å bli frifunnet, sier 20-åringens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup i Advokatfirmaet Torstrup.

Tidligere domfelt

Mens storebroren blir frifunnet, finner retten lillebroren skyldig i det meste han står tiltalt for. Så sent som i juni i fjor ble han dømt til 5 måneders betinget fengsel med en prøvetid på to år, på det særvilkår at han gjennomførte ungdomsoppfølging i konfliktråd.

Han er flere ganger dømt for vold.

Les også

33-åring tiltalt for drap og drapsforsøk

Fengselsstraffen han nå dømmes til er en fellesstraff med den betingede dommen fra i fjor.

I tillegg til fengselsstraffen dømmes 18-åringen til å betale i overkant av 40.000 kroner til Gjensidige Forsikring. Dette kostet det å reparere skadene etter at han i ruset tilstand krasjet leiebilen han kjørte inn i en parkert bil på Storhaug.

18-åringens forsvarer, advokat Inger Marie Sunde i Advokatfirmaet Legal, ønsker ikke å kommentere dommen.

Publisert: