– Nå skal hovedstaden få bondeved fra Varhaug

Mamma og pappa Bente og Oddbjørn Lerbrekk på Varhaug tror det blir bra for Oslo å få litt bondevett til hovedstaden når Solfrid Lerbrekk inntar stortinget for SV.

Rogaland SVs førstekandidat, Solfrid Lerbrekk blir gratulert av kjæresten Lisbeth Tallaksen under valgvaken mandag kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Solfrid er vitebegjærlig, rettskaffen og har utrolig godt humør, sier mamma Bente Lerbrekk hjemme på Varhaug.

Hun tror det gode humøret blir datteren, Solfrids viktigste overlevelsesegenskap når hun flytter til Oslo for å ta plass på stortinget.

– Solfrid er aldri i dårlig humør, da er hun i tilfelle veldig sliten, sier mamma.

Solfrids pappa, Oddbjørn Lerbrekk overlevde Alexander L. Kielland-ulykken i 1980. Da var ikke Solfrid engang født.

Har vært ute ei vinternatt før

Hun er litt betenkt på at datteren skal flytte til tigerstaden og kastes til ulvene både i form av pressen og politiske motstandere. Pappa, derimot, er ikke urolig ett øyeblikk:

– Solfrid har reist omkring i hele verden, fra Mexico til Vietnam. Vi kan ikke være bekymret for at hun skal til Oslo, humrer pappa Oddbjørn.

LES MER:

Les også

Hun rykket rett inn på Stortinget

Les også

Med Ap-fiasko tror han det blir vanskeligere å få fast jobb igjen

SVs forrige kandidat fra Rogaland, Hallgeir langeland har frontet Solfrid Lerbrekk som industrirepresentanten med beina på jorda og kunnskap om skole.

Mamma og pappa Lerbrekk satt hjemme i stua på Varhaug mandag kveld mens datteren feiret valgseieren på valgvake i Stavanger. Overrasket ble de slett ikke da hun kom inn. I et halvt års tid har de følt seg trygg på at det gikk veien for datteren da de så meningsmålingene.

Sender en dose bondevett til Oslo

Nå ser de fram til at Oslo får litt påfyll av litt sunt bondeved og fagbrevkompetanse.

– Hun er ikke en typisk broiler eller intellektuell. Hun er faglært og opptatt av lærlinger. Det kan være et godt tilskudd på tinget, sier pappa Oddbjørn og mamma Bente.

– Hun har både jobbet i Nordsjøen og som avløser. Da har du måttet tatt så mye ansvar at etterpå er du duganes til det meste, sier foreldrene.

LES:

Les også

Solfrid Lerbrekk (SV) har en drøm om å reise til St. Petersburg i Russland, men tror hun vil få problemer med legningen sin der. Barndomshelt: Robin Hood.

Les også

Ti kjappe med Solfrid (SV)

2005 Varhaug: trippel dåp i Varhaug kyrkje. Prest Gaute Øgreid Rasmussen døper Christine Lerbrekk (13). Søsknene Sveinung Lerbrekk (11) og Solfrid Lerbrekk (14) venter på tur. Bak f.v. står fadderne Jørgen Lerbrekk, Åge Berge, Lillian Berge og foreldrene Bente Lerbrekk og Oddbjørn Lerbrekk.

De er ikke en helt vanlig A4-familie, Lerbrekk sine. Solfrid har vokst opp på farsgården på Varhaug, men også med en pappa som overlevde Alexander L. Kielland-katastrofen der 123 mennesker døde i 1980.

På skolen var Solfrid engasjert.

Kirka har de også hatt et avslappa forhold til. Såpass avslappa at søskenflokken konfirmerte seg samtidig da Solfrid var 14 år, i 2005.

– Solfrid er ei pappajente. men hun er voksen, selvstendig og har et godt hode, sier pappa Oddbjørn.

Solfrid Lerbrekk på valgvaka sammen med Erik Faret Sakariassen.
Publisert: