Håper ny park kan bidra til å løfte Hillevåg

Et flunkende nytt Hillevåg torg er kanskje starten på et sårt tiltrengt levekårsløft i bydelen.

Leder i Hillevåg bydelsutvalg, Karl Anders Mæland Nilsen (Sp) med nestleder Daria Maria Johnsen (MDG) under åpningen av Hillevåg torg. I tillegg syntes Ylva Christensen (6) det var gøy å leke i den nye fontenen. Foto: Jon Ingemundsen

 • Ina Gundersen
  Ina Gundersen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Det er ikke vondt å bo i Hillevåg!

Karl Anders Mæland Nilsen (Sp) er leder i Hillevåg bydelsutvalg. Tirsdag ettermiddag er han entusiastisk på plass for å delta i åpningen av nye Hillevåg torg foran kjøpesenteret Kilden. På brystet har han, og resten av bydelsutvalget, nylagde t-skjorter der det står «Herlige Hillevåg».

Les også

Trollet kommer ikke tilbake til Hillevåg

Torget er rustet opp for 13 millioner kroner. Om lag halvparten er statlige tiltaksmidler. Resten er rekkefølgekrav i forbindelse med utbygging av kjøpesenteret Kilden.

Parken har nå fått klatrestativ, sitteplasser, plen, fontene og plass til både torghandel og arrangementer.

Bydel i utvikling

Nilsen håper folk i og utenfor bydelen tar godt i mot den nye møteplassen og at den kan være et bidrag til å gi de områdene som er litt utsatt, et løft. På sist levekårsundersøkelse flere områder i bydelen dårlig ut på statistikken. Kvaleberg havnet helt nederst.

– Undersøkelsen sier noe om forutsetningene for å bo her. Blant annet er det ganske mange som bor alene, stor gjennomstrømming av beboere og høy andel som dropper ut av skolen. Det mange utbygging- og utviklingsprosjekter på gang som jeg tror vil bidra i positiv retning. Blant annet håper jeg Parkveien, en gate med uterom og møteplasser parallelt til trafikkerte Hillevågsveien, kommer på plass, sier lederen i bydelsutvalget.

Han legger til at også Saksemarka og Tjensvoll trenger tiltak.

– I Saksemarka er det viktigste støy- og støvskjerming fra motorveien. Tjensvoll trenger opprustning av uterom og møteplasser, sier han.

Pinnebrød er bra under åpningen av en ny park. Ungene på bildet heter Ingrid Seland Gjerpe (10) og Markus Storesletten (11). Foto: Jon Ingemundsen

Ap-politiker Dag Mossige mener at offentlige møterom og boliger av god kvalitet er en forutsetning for gode levekår. Han mener i tillegg at bydelen trenger bedre barnehager.

– Flere av barnehagene i bydelen er midlertidige. Barnehagene må rustes opp. I tillegg må barnehager på Storhaug og Våland bygges ut slik at Hillevåg slipper trafikken fra hundrevis foreldre som av den grunn må kjøre og hente barna i barnehager i Hillevåg, sier han.

Vil ha penger fra staten

Ordfører Christine Sagen Helgø (H) er ikke i tvil om at gode møteplasser er viktig for trivsel og levekår. Det var hun som sto for åpningen av parken tirsdag ettermiddag.

– Både Hillevåg torg og Kvaleberg park som ble åpnet i vår, er starten på et levekårsløft i Hillevåg. Det er viktig å få staten med, slik vi har fått til på Storhaug. Vi må også sørge for at det blir bygd boliger av ulik størrelse, inkludert familieboliger. I tillegg må innbyggerne involveres. Det er ikke tvil om at gode møteplasser er viktig for å styrke levekårene, sier Helgø.

Evander (3,5) har allerede lagt sin elsk på klatrestativet i nye Hillevåg torg. Mor Julie L. Homnes passer på. Foto: Jon Ingemundsen

Rett etter åpningen var klatrestativet fullt av unger. Julie L. Homnes prøver så godt hun kan å passe på sønnen Evander (3,5).

– Dette lekeapparatet er helt topp. Det er helt tydelig. Vi blir boende i denne bydelen og kommer nok til å komme tilbake til denne parken. Det er jeg sikker på er et ønske fra ungene, sier hun.

Les også

 1. De sosiale forskjellene øker i Stavanger

Publisert:
 1. Hillevåg
 2. Kilden
 3. Byutvikling

Mest lest akkurat nå

 1. Storaksjonærer slår ring rundt Berntsen: - Klønete og uverdig

 2. Han er 20 år, singel og tror dette løftet kan være et godt sjekketriks

 3. Vi må legge vekk våre egne perspektiver og litt nedlatende holdninger, og komme ungdommen i møte om koronatiltakene

 4. Dette er den siste kommunen i Rogaland som tvinger huseierne til å bo der hele tiden

 5. EU kan stenge norske skibakker

 6. Gavedryss til Frelsesarmeen